Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Ahilik toplumun çimentosudur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Ahilik haftası Kırıkkale’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yılın Ahilerinin ödüllendirildiği törende şed kuşatıldı, haftanın hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Türkiye ekonomisin temel taşı olan esnaf ve sanatkarların geçmişten bugüne gelen Ahilik ilkeleriyle halka hizmet ettiğini söyledi.

 

Ekonominin temel taşı esnaftır

Kırıkkale’de “Ahilik Haftası” dolayısıyla tören düzenlendi. Yürüyüşle başlayan kutlamalar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki konferans, MKE açık hava düğün salonundaki şed kuşatma töreniyle devam etti. Vali Ali Kolat’ın da katıldığı Şed kuşatma töreni öncesinde yılın Ahileri Adem Elidemir, Ömer Dedeci ve Fatih Demirel’e çeşitli hediyeler verildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Türkiye ekonomisin temel taşı olan esnaf ve sanatkarların geçmişten bugüne gelen Ahilik ilkeleriyle halka hizmet ettiğini vurguladı. Haftayla ilgili Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Halil İbrahim Gök ahilik konulu konferans verdi.

 

Ahilik gelenektir

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen protokol konuşmalarında kürsüye gelen Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, bir yandan haftanın, diğer taraftan Ahiliğin öneminden bahsetti. Yıldız, Ahiliğin Türk toplumunun çimentolarından birisi olduğuna işaret ederek, gerek Selçuklu, gerekse Osmanlı döneminde sürekli ön plana çıktığını hatırlattı. Yıldız “Türk toplumunun özelliği sosyal dayanışma esastır, diğer toplumlarda ise bireycilik. Bu bizim toplumumuza Ahiliğin kazandırdığı bir gelenektir” diye konuştu. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli’de gençlerin meslek sahibi yapılmasının önemine değinerek “Diplomalı işsizler yaratmayalım. Biran önce çırak, kalfa, ustalık kanununu değiştirelim” ifadesini kullandı.

 

Hafta hayırlı olsun

 

Törene katılan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal’da haftanın önemine değindi. Ahilik törenlerinin Türk toplumu için önem taşıdığına vurgu yapan Köksal “Ahilik teşkilatı 800 yıldan bu yana yaşamış bir sistem. Güzel ahlak, aklıselim, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen Ahi Evran- ı Veli’nin düşüncelerini ve Ahilik geleneğini yaşatmak toplumumuzun borcudur. Günümüzde atasözü olarak kullandığımız Pabucunun dama atılması sözü de Ahilikten gelmiştir. Haftanın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ahilik toplumun çimentosudur - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Ahilik toplumun çimentosudur - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Ahilik toplumun çimentosudur - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Ahilik toplumun çimentosudur - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu