Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Ahmet Sümer ortaokulunda nostalji

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahmet Sümer Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Karartı, dersinin içeriğine uygun olarak okulda nostalji havası estirdi. Okulun 7. Sınıf öğrencilerine, bilyeli tekerlek takılmış küçük bir tahtadan oluşan taşıma araçları tasarlayarak, tornetlerle okulun bahçesinde doyasıya eğlendiler.

 

KENDİ EMEKLERİYLE YAPTILAR

80-90’lı yıllarda çocukluğunu yaşayanların iyi bildikleri tornet, biraz maddi imkansızlıklardan üretilmiş olsa da yapanın hayal dünyasından izler taşıyan ve yaratıcılığı arttıran zevkli bir araçtı. Kırıkkale Ahmet Sümer Ortaokulu’nun öğrencileri de paten ve kaykay dansa tornetin daha güzel olduğunu düşündüklerini ifade ettiler. Bu düşüncelerinde kendi emeğinin ve hayal gücünün devreye girmesinin de büyük payı olduğu bir gerçek. Öğrencileri hazırı tüketmeye yönlendirmek yerine kendi oyuncağını kendi hayalleri ve kendi yaratıcılıklarıyla üretmeye yönlendirmenin daha yararlı olduğunu düşünüyorum, diyen öğretmenin sözlerine katılmamak elde değil.

 

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

Öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Okul Müdürü Nuh Baraklı “Okulumuzda öğrencilerimize mümkün oldukça yaparak yaşayarak öğrenme yönteminin uygulanmaya çalışıldığını yeni müfredatında buna uygun olduğunu ve teşvik ettiğini belirtti. Özellikle Teknoloji ve Tasarım dersi ile Görsel Sanatlar derslerinde öğrencilerimizin yetenek ve kabiliyetlerini geliştirdiği ve hayal dünyalarını geliştirerek icat ve keşiflere yönlendirdiğini görmekteyiz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x