Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Ahmet Sümer ortaokulundan vefa örneği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahmet  Sümer Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, orman haftası ve şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla  Bademlik Mevkisine ağaç diktiler.

 

150 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Okulun 8/A ve 8/B sınıflarında okuyan öğrenciler Matematik öğretmenleri Fatma Betül Erol Pektaş ve Türkçe öğretmenleri Nesrin Bulat önderliğinde “Bu ağaçlar, 18 Mart Çanakkale Şehitleri ve 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere bu vatanı vatan yapan tüm şehitlerin anısına yaşasın.” diyerek 150 adet fidanın yüreğini, toprakta yaşama açtılar. Aynı zamanda bu vatan uğruna kayıp giden şehit yüreklerinin de bu fidanlarda yeniden çarpmasını dilediklerini belirttiler. Okul Müdürü Nuh Baraklı, öğretmenleri ve öğrencileriyle fidan dikerek öğrencilerine örnek olmanın önemini gözler önüne serdi.

 

ANLAMLI BİR ETKİNLİK

“Başta şehitlerimizin anısını yaşatmak üzere orman haftasında yapılacak en güzel etkinliğin fidan dikmek olduğuna inanıyorum.” diyen Okul Müdürü Nuh Baraklı, öğrencinin yaparak yaşayarak öğrenmesinin daha kalıcı olacağına, çocukların bu deneyimden sonra artık çevreye ve doğaya daha farklı bir gözle bakacağına inandığını sözlerine ekledi. Fidan dikme etkinliği, öğrencilerin hazırladıkları afişlerle daha anlamlı hale dönüştü. Ahmet Sümer Ortaokulu öğrencileri, toprakla uğraşmanın, yürüyüşün, şehirden uzaklaşmanın yanı sıra küçük canları, toprağa, topluma ve insanlığa kazandırmanın daha büyük bir sevinç olduğunu anladıklarını ifade ettiler. Etkinlik kısa bir doğa yürüyüşünün ardından son buldu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
özgür alkan
23 Mart 2018 12:01

o fotonun içinde bende varım

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x