Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Aile hekimlerine antibiyotik eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı 2014-2017 kapsamında Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Hacı Hidayet Doğruer Toplantı Salonunda aile hekimlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından hazırlanan Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı 2014-2017 kapsamında öncelikli faaliyet alanlarından olan antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanması amacıyla Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğitimi yapılması ve Grup A Streptokok hızlı antijen tanı testleri konusunda bilgi verilmesi amacıyla Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Hacı Hidayet Doğruer Toplantı Salonunda aile hekimlerine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

 

HIZLI ANTİJEN TANI TESTİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş’in de katıldığı toplantıda, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Ergin Ayaşlıoğlu ile Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği personeli Uzm. Dr. Özlem Erol ve Uzm. Dr. Çiğdem Hatice Torun Ediz tarafından Üriner Sisten Enfeksiyonları, Deri ve Yumuşak Doku Enfeksiyonları ve Sinüzitte Antibiyotik Kullanımı konularında ve Grup A Streptokok hızlı antijen tanı testleri konusunda bilgi verildi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x