Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ BÜROKRASİ ENGELİNDEMİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı Aile Sağlığı Merkezi  projesi uygulamaya başlamıştı,  Sağlık Bakanlığı alt yapısı olmayan bu projesinde  çok aksaklıklar yaşandığı başta Kırıkkale ilinde çoğu şikâyetlerle gündeme gelmişti.

Bu aksaklıkların en başında yer istihdamı idi Kırıkkale şehir merkezinde Kızılkanat iş merkezi karşısındaki 1 Nolu  Aile Sağlığı Merkezide Televizyon Haber kanallarına haberlik konu olmuştu.  1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi kahvehanelerinde bulundu binada olması ve de dar merdivenleri olması aileleri çileden çıkarmıştı sağlık ocağına gitmeleri baya sorun olmuştu. Bebekleri ile daracık merdivenden çıkması o da yetmiyormuş gibi kahvehaneden çok sayıdaki insanların o dar merdivenden inip çıkmalarında aksaklıklar olurken,  Ailelerin sağlığı merkezine gitmeleri bir zulüm olmuştu.

Vatandaşın bu aşırı şikâyetleri ve haberlere konu olması yeni bir sağlık ocağı olmasına sebep olmuştu.

Kırıkkale Merkez mahallelerden Bağlarbaşı mahallesinde Aile Sağlığı Merkezi  yıllar öncede ev kiralayarak hizmet vermesi Mahalle muhtarının  Aile Sağlığı Merkezi   yapılması için tepkisi olarak  kendine kefen bile giydirmesi yine haberlik konu olmuştu. Muhtar yaptığı eylemler sonrası mahallesine seneler sonrası  Aile Sağlığı Merkezi yapılmasında başarılı olmuştu.

Kırıkkale merkezde Çalılıöz  Mahallesi Aile  Sağlığı  Merkezi de yer konusunda baya sorunlar yaşanan yerlerdendi. Çok sayıda vatandaşın sağlık hizmetlerindeki bu yer sıkıntısını gündeme getirmişlerdi Yetkililer sağlık Merkezinin yapılması için ihaleler açıp Çalılıöz Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi yapılması kararı alınır.   Çalılıöz Aile Sağlık Merkezi Yaylacık Mahallesi sınırları içerisinde yeni bir bina yapılmaya başlanır. Aile Sağlığı  Merkezi Yapılmasına yapıldı ama semt sakinleri hala sağlık ocaklarına kavuşmadıkları şikâyetleri var. Vatandaşlar 4. aya yakın tamamı bitmiş Çalılıöz  Aile Sağlığı Merkezinin sağlık hizmeti verilemediğini, buna da bir akil erdiremediklerini belirtiyorlar. Acaba Bürokrasimi engeline takıldığından bahsediyorlar.

Aile hekimlerine bu aksaklığın sebebini sorduklarında kesin bir bilgi alamadıklarını belirtiyorlar. Semt sakinleri sağlık hizmetlerini hala biri kiralanmış bir binanın bir katında diğeri de başka bir binada hizmet verildiğini belirtirken bir an önce yeni sağlık merkezlerinde hizmet almalarını yetkililerden istiyorlar.

Vatandaşlar Yeni binanın hizmet vermeden senelerce kapalı duracağından korkuyorlar, vergilerimizle yapılan bu kamu malının bir an önce hizmete girmesi için ilgili makamlara mahallece giderek bir açıklama isteyip hizmetin bu yeni binada yapılması için şikâyet dilekçelerimizi bırakacağız açıklamalarında bulundular.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x