Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Ailelere aşı uyarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ, 20-25 Nisan 2015 Avrupa aşıyla ilgili olarak açıklama yaptı.  Aşı haftası nedeniyle eksik aşısı olan çocukların aşılattırılması konusunda çağrıda bulanan Güngüneş, aile sağlığı merkezlerinde yapılan aşıların ücretsiz olduğunu belirtti.
Hedef aşıların tamamlanması
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi tarafından 20-25 Nisan 2015 tarihlerinin Avrupa Aşı haftası olarak kabul edilmesi nedeniyle eksik aşısı olan çocukların aşılattırılması konusunda çağrıda bulundu. Türkiye’nin de üye olduğu Avrupa aşı haftası münasebetiyle eksik aşılı çocukların tüm aile sağlığı merkezlerinde yapılabileceğine dikkat çeken Halk Sağlığı Müdür Dr.Güngüneş, aşıların ücretsiz yapılacağını bildirdi.  Avrupa Aşı haftası hakkında bilgi veren Dr.Güngüneş, aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığının ve toplumun farkındalığının artırılmasının hedeflerdin biri olduğunu ifade etti.  Öncelikle Kızamık ve Polio eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanmasının da hedefler arasında yer aldığına işaret eden Dr.Güngüneş, açıklamasında şunları kaydetti. “Gelinen başarılı düzeyin devam ettirilmesi ve erişkinlerde de aşılanma talebinin artırılması hedefliyoruz. Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir. Aşılama hizmetleri Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Aşı haftası boyunca eksik aşılı çocukların aşıları tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde yapılacaktır.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu