Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

AK Gençlik simit, hurma ve suyla iftar açtı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Gençlik Kolları üyeleri, “Doğu Türkistan”da Müslümanlara yönelik saldırıları kınamak amacıyla iftarlarını simit, hurma ve suyla açtı.

 

SALDIRILARA DİKKAT ÇEKTİLER

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan partililer iftarlarını simit, hurma ve suyla açarak “Doğu Türkistan”da Müslümanlara yapılan saldırılara dikkati çekti. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Müjdat Yurtseven, burada yaptığı açıklamada, barışın, kardeşliğin tüm dünyada hakim olduğu bir gelecek için Allah’a dua ettiklerini söyledi.

 

ZULÜM ALTINDA YAŞAMAK ZORUNDA KALIYORLAR

Bugün dünyanın birçok yerinde Müslümanların baskı altında olduğunu ifade eden Yurtseven, “Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz ramazan ayını şiddet, baskı ve zulüm altında yaşamak zorunda kalıyor. Bugün burada mazlumun yanında olduğumuzu bir kere daha haykırıyoruz” dedi.

 

BASKI VE ZULÜMLER YAPILIYOR

Çin’in, insan haklarına aykırı bu girişimlerini protesto ettiklerini dile getiren Yurtseven, “Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz zor bir sınav veriyor. İnançları, ahlakları, değerleri ayaklar altına alınmak isteniyor. Oruçları, namazları engellenmeye çalışılıyor. 66 yıldır Çin yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümler yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu