Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Akademik Yıl açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı açılışı yapılan bir törenle gerçekleştirildi.

 

Yoğun katılım

Açılış Törenine, Vali Ali Kolat, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay,  Akademisyenler, Öğretim Görevlileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

“Büyük üniversitelerden bir tanesiyiz”

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız Kırıkkale Üniversitesi hakkında bilgiler vererek, üniversite bünyesinde 11 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 17 araştırma ve uygulama merkezi ve idari birimleri ile Türkiye’nin büyük üniversitelerden biri olduğunu söyledi.

 

İlk ders verildi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çalışmaları ve projeleri hakkında davetlilere bilgiler verdi. Açılışta, ilk dersi veren Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı davetlilere, “Sosyal Bir Müessese Olarak Din“ konulu bir konferans sundu.

 

Başarılı öğrencilere ödül

Konuşmalardan sonra 2014 yılında Kırıkkale Üniversitesi’nin fakülte ve yüksekokullarını en yüksek puanla kazanan öğrencilere Vali Ali Kolat, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından davetlilere müzik dinletisi sunuldu.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu