Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Akbank Şehrin İyi Halleri ile Buluşturdu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Akbank’ın yıllardır çalışanlarıyla yürüttüğü gönüllülük projelerini üniversiteli gençlere taşıdığı “Şehrin İyi Hali Gönüllülük Projesinin ikincisi gerçekleştirildi.

Akbank’tan yapılan açıklamaya göre, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında “Şehrin İyi Hali Gönüllülük Projesi” ile 500 genç, Türkiye genelinde 25 şehirde Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Deniz Temiz Derneği (Turmepa), Yedikule Hayvan Dostları Derneği (YHDD) ve Hayat Sende Derneği ile çeşitli topluma katkı çalışmalarına katıldı.

Akbank’ın ilkini 2015 yılında gerçekleştirdiği projede, bu yıl 22 Ağustos’ta başlayan başvurulara Türkiye’nin her yanından yüzlerce gencin yoğun ilgi göstermesiyle iki günde tüm kontenjanlar doldu.

Bu yıl toplam 500 üniversiteli genç, Türkiye genelinde toplum yararına düzenlenen etkinliklere ve ardından Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleşen IMANY konserine katıldı.

Gençler proje kapsamında, ilgi alanlarına göre çevre, hayvan hakları, dezavantajlı gençler ve çocuklar, okul boyama, engelliler, yaşlılar gibi farklı konularda görev alacakları sosyal sorumluluk projelerini seçme, şekillendirme ve bu alanlarda çalışan sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleriyle ilgili bilgi alma olanağı buldu.

“Şehrin İyi Hali Gönüllülük Projesi”nde Turmepa iş birliğiyle 100 genç Burgazada’da kıyı temizledi. Yedikule Hayvan Dostları Derneği işbirliğiyle 100 genç Yedikule Hayvan Barınağı ihtiyaçları ve temizliğinde görev aldı. Hayat Sende Derneği iş birliğinde 100 gönüllü gencin katılımıyla koruma altındaki gençlerle Belgrad Ormanı’nda “Yön Bulma” etkinliği yapıldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle 100 gönüllü gençle Eyüp Merkez Ortaokulu’nun duvarları yenilendi. Yine bu vakfın iş birliğinde 100 gönüllü gencin katılımıyla Adana, Adıyaman, Trabzon, Afyon, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Hatay, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere 25 ilde onkoloji servisi ve huzurevi ziyareti, okul boyama, sahil temizliği, empati standı gibi 25 farklı sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x