Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Akılcı antibiyotik kullanımı eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Yüksek İhtisas Hastanesinde, Sağlık  Bakanlığının önemle üzerinde durduğu, “Akılcı Antibiyotik Kullanımı” eğitimi düzenlendi.

 

TESTLER YAPILMAYA BAŞLANDI

Hastanenin Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitimde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Özlem Özlük Erol tarafından “Grup A streptekok hızlı antijen testlerinin kullanımı ve sağladığı yararlar” anlatıldı. Erol, hekimlere gereksiz antibiyotik yazılmaması, antibiyotik kullanımını azaltmak, antibiyotiklere karşı mikroorganizmaların direnç geliştirmesini önlemek amacıyla virüs ve bakterilerin vücutta yaptığı enfeksiyonları anlatarak, “Gereksiz antibiyotik kullanımı önlemek için Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinin Yüksek İhtisas Hastanesi iç hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları poliklinik ve servislerinde, acil servislerde Grup A Streptokok Hızlı Antijen Testleri yapılmaya başlandı.

 

EĞİTİMLER YAPILMAKTA

Genel Sekreter Op.Dr. Boyabatlı ise yaptığı açıklamada; “Biz hala bazı hastalıkları, başta grip olmak üzere, antibiyotikle iyileştirmeye çalışıyoruz. Antibiyotik kullanımı konusunda Türkiye Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada. Hollanda’nın 4 katı kadar antibiyotik alıyoruz. Kış mevsimi hastalıkları, grip, bronşit, enfeksiyonlar zaten çoğunlukla viral kökenli oluyor, antibiyotik almasa da hasta iyileşiyor ama halkta hemen antibiyotiğe başlama eğilimi var. Antibiyotiği her hastalığa iyi gelen mucizevi bir silah şeklinde görmememiz gerekiyor.” İnsanlarımızın hastalıklarla mücadele konusunda bilinçlenmesini sağlamak, antibiyotik direnci oluşmasını engellemek amacıyla Birliğimize bağlı sağlık tesislerinde hem halka yönelik hem de sağlık personellerine yönelik olarak Akılcı Antibiyotik Kullanımı konularında eğitimler yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

 

ANTİBİYOTİK REÇETE

Boyabatlı, “Sağlık Bakanlığı olarak başlatılan proje ile birlikte, aile hekimleri, çocuk hekimleri, kulak, burun, boğaz hekimleri ve acil hekimleri beta mikrobunu hastalarını muayene ettikleri sırada 5 dakika içerisinde tespit edebilecekleri bir hızlı beta testi temin edildi. Hekimler ihtiyaç duyduklarında bu hızlı beta testini hemen hastanın yanında gerçekleştirebilecekler.5 dakika içerisinde sonuç alınabilinecek. Test sonucunda beta çıkması halinde doktor antibiyotik reçete edecek, aksi durumlarda ise tedavi için antibiyotik kullanılmayacak” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x