Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYaşam

Akülü araç istedi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ORTAOKULU 6’NCI SINIF ÖĞRENCİSİ BUSE YEŞİLYURT, DAHA ÖNCE MEKTUP YAZDIĞI VALİ KOLAT’TAN
 
Bahçelievler Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi olan Buse Yeşilyurt, Vali Ali Kolat’ın yanına gelerek, akülü araç isteğinde bulundu. Buse’yi geri çevirmeyen Kolat, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerine talimat vererek sorunun çözülmesi için direktifte bulundu.
 
VALİ KOLAT TALİMAT VERDİ
Geçtiğimiz gün ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat’ programı kapsamında Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu’nda bisiklet dağıtımı için töreninde Ortaokul 6’ncı sınıf öğrencisi Buse Yeşilyurt, Vali Ali Kolat’a hoş geldin diyerek, Vali Kolat’tan akülü araç isteğinde bulundu. Daha önceden Kolat’a mektup yazdığını belirten Yeşilyurt, “Okula gelip giderken zorlanıyorum. Bu yüzden de sizlerden akülü araç istiyorum” dedi. Engelli Buse’nin isteğini dinleyen Kolat, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş’e talimat vererek, gerekenin kısa sürede yapılmasını istedi.
 
OKULA ARKADAŞLARI GETİRİP GÖTÜRÜYOR
Yeşilyurt ile bir süre sohbet eden Vali Kolat, okula servis ile gelip gittiğini sorması üzerine Yeşilyurt, okula servis ile gelip gitmediğini, okula gelirken yada giderken arkadaşlarının yardımı ile okula gelip gittiğini söyledi. küçük kızın sözleri üzerine Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve il müdürlerine direktifte bulunan Vali Kolat, Buse’nin sorununun bir an önce halledilmesini söyleyerek, okula geliş ve gidişlerinde yaşadığı sorununda çözüme kavuşturulmasını iletti. Sorununu dinleyen ve çözüme kavuşması için talimat veren Vali Kolat’a teşekkür eden Buse’nin mutluluğu ise yüzündeki gülücüklere yansıdı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu