Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

“Her alanda önemli mesafeler alıyoruz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat, Sulakyurt İlçesinde incelemelerde bulundu. Vali Kolat, “Son yıllarda Türkiye’miz her alanda önemli mesafeler alıyor. Yollarımız, barajlarımız, diğer kurumlarımızın yaptığı çalışmalar gayet güzel gidiyor” dedi.

 

TAM KADRO İNCELEME

İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da Vali Ali Kolat’a incelemelerde eşlik etti.  Sulakyurt ziyareti öncesinde Vali Kolat ve beraberindeki heyet; Balışeyh ilçesinde bağlı Akçakavak Köyü mevkiinde bulunan Akçakavak Göletinin yapım çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgiler aldılar. Burada ki ziyarette Vali Kolat ve beraberindeki heyet; Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve yetkililer tarafından karşılandı. Verilen bilgilerde; proje kapsamında Balışeyh ilçesi Bağözü Deresi üzerinde kurulan Akçavak Göleti ile 1780 dekar tarım arazisinin sulanmasının amaçlandığı, ayrıca Göletin 836 metre talveg kotunda olduğu, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde malzemelerle inşa edildiği belirtildi.

 

BİLDİK’E TAZİYE ZİYARETİ

Sulakyurt İlçesi ziyaretinde ilk olarak Sulakyurt Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kolat ve beraberindeki heyet; İlçe Kaymakamı Harun Kazez ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta bulunan birimleri gezen Vali Kolat, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Daha sonra Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik’i ziyaret eden Vali Kolat, geçtiğimiz günlerde babası vefat eden İsmail Bildik’e taziyelerini iletti.

 

2 BİN 600 HEKTAR ALAN SULANABİLECEK

Ayrıca Vali Kolat ve beraberindeki heyet; Sulakyurt Belediyesi Ekmek Fırınını ve diğer esnafları da ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti. Vali Kolat ve beraberindeki heyet; Sulakyurt Çok Programlı Lisesini ve Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek idarecilerden ve öğretmenlerden eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerle de sohbet eden Vali Kolat, onlara tavsiyelerde bulundu. Son olarak, Sulakyurt Barajı Rölekasyon yolunu ve Sulakyurt Barajı inşaatını gezen Vali Kolat, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.  Verilen bilgilerde; Sulakyurt Barajının yapılması ile 2600 hektar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağı, barajın 750 metre talveg kotunda olduğu, depolama hacminin 43,79 hm3 olduğu ve gövde dolgu hacminin ise 1.151.000 m3 olduğu belirtildi.

 

BARAJ SON AŞAMAYA GELDİ

Sulakyurt incelemelerinin ardından kısa bir konuşma yapan Vali Kolat; “Sulakyurt Barajımız son aşamaya geldi. Sadece burada, beton atımı söz konusu. İnşallah Mart ayı içerisinde açılışı yapılacak. Buranın yapılmasından sonra 26 bin dekarlık alan sulanacak.  Sulakyurt ilçemiz için son derece önemli bir proje. Kırıkkalemiz, Sulakyurt ilçemiz ve ülkemiz için bu tür çalışmalar son derece önemli projeler.  Son yıllarda Türkiye’miz her alanda önemli mesafeler alıyor. Yollarımız, barajlarımız, diğer kurumlarımızın yaptığı çalışmalar gayet güzel gidiyor. Ben, bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu