Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale’de Nur Camii ve Külliyesi’nin açılışını yaptı. Açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanı ile Arnavutluk ziyaretini aktaran Erdoğan, “Tiran’ın tam ortasında, merkezinde 130 yıl önce bir namazgah vardı. Şimdi o namazgahın yerine biz adeta bu eser gibi bir eseri inşa ediyoruz. Kapalı alanında 5 bin kişi alacak bir cami. Temelini attık, inşallah orada mimarıyla da müteahhidiyle de anlaştık. Dedik ki 2 yıl sonra Cuma namazını kılmak üzere buraya geleceğiz.” dedi.

 

“BURADA AYRILIK OLMAZ”

Erdoğan, “Eseler bizim manevi gücümüz. Bunlar bizim birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin ve hep birlikte Türkiyeli oluşumumuzun simgesi. Hamd olsun azmettikçe her şey oluyor. Bakınız bu meydan inşallah Kırıkkale Nur Camii ile çok daha farklı bir şekilde nurlanacak, kalpler bütünleşecek. Burada ayrılık olmaz, tek millet olur bunların içerisinde Türk’ü Kürt’ü Çerkez’i vardır. Bütün bunlarla tek millettir. İkincisi tek bayrak. Bağımsızlığımızın ifadesi ve şehidimizle. Ve biz ne dedik tek vatan dedik. 780 bin kilometre kare ile tek vatan. Ve tek devlet. Ve bununla geleceğe hep beraber yürüyeceğiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın diyorum.”

“BU ESERLERDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığımı’za ve bunu yakından takibe alan Beşir Atalay Bey’e tüm milletvekili arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar önce hayal etmek ama hayali de hayata geçirmek takip ile olur. Takibi yapmazsanız bu eserler meydana gelmez. Bu eserlerden rahatsız olanlar var. Ama bunlar ilk insan bugüne hep oldu kıyamete dek olacaktır.”

 

“YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

“Duamız temennimiz, Ya Rabbi camilerimizi ezansız, cemaatsiz bırakma. Böyle diyerek bu yola devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim, sevgili gençler, Mevlana ne diyor, “Testinin içinde ne varsa dışına o sızar”, evet, kalpte, dilde, gözde, elde, ayakta ve bedende ne varsa o vardır. Dolayısıyla yüreğini zift kaplayanın dilinden bal akmaz. Ve şunuda bileceğiz, bal bal demekle ağız tatlanmaz.

 

“YANİ BU İNSANLAR YILLARCA KOMÜNİST REJİMİN… ”

Geçen Çarşamba Diyanet İşleri Başkanımız ile Arnavutluk’taydık. Başkent Tiran’ın tam ortasında, merkezinde 130 yıl önce bir namazgah vardı. Şimdi o namazgahın yerine biz adeta bu eser gibi bir eseri inşa ediyoruz. Kapalı alanında 5 bin kişi alacak bir cami. Temelini attık, inşallah orada mimarıyla da müteahhidiyle de anlaştık. Dedik ki 2 yıl sonra Cuma namazını kılmak üzere buraya geleceğiz. Ve o şekilde anlaştık. Bitmedi, Preza’da asırlar önce ecdadımız Fatih’in Preza kalesine yaptırdığı mescidi TİKA yaptı ve 9 kilometre daha yaklaşık 7 bin-7 bin 500 kişi yürüyerek çıktılar. Onlarla o tarihi yaşadık. Ben rabbime hamd ettim. Yani bu insanlar yıllarca komünist rejimin tahakimi altında kalmış ama bugün bu mescidin açılışına nasıl geliyorlar. O güzel kızlarımız bizi ilahilerle güçlendirdiler. Bir tanesi de Arif Nihat Asya’nın o güzel şiirini okudu. Bizleri duygulandırdı. Toprakların hakları var, oraları kendi haline bırakamayız, bırakmayacağız.

 

“MİRAÇ KANDİLİNİZİ KUTLUYORUM”

Değerli kardeşlerim, özellikle bu gece idrak edeceğimiz Miraç kandilinin coğrafyamızda barış, kardeşlik ve huzurlu geçmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Ve açılışını yaptığımız camiinin Kırıkkalelilerin ve tüm müslümanların gönlünü nurlandırmasını temenni ediyorum. Allaha emanet olunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından önce vatandaşlara hitap eden Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay ise, Nur camiinin eski yılları ile Kırıkkale lisesi öğrenimi sırasında Nur camii ile ilgili anılarını anlattı.

Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Allah cami ile Kırıkkale’nin gönlünü nurlandırsın - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu