Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

ALPARSLAN YAZICI LİSESİ EĞİTİME BAŞLADI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de, FETÖ’nün darbe girişimi soruşturması kapsamında el konulduktan sonra kız imam hatip lisesine dönüştürülen ve 15 Temmuz gecesi şehit olan özel harekat polisi Alparslan Yazıcı’nın isminin verildiği okulda tören yapıldı.
Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, yaptığı konuşmada, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine değindi.
Öğrencilere seslenen Haktankaçmaz, şunları kaydetti:
“Ülkemizin ne kadar kötü bir sınavla, hain bir girişimle karşı karşıya bırakıldığını muhakkak büyüdüğünüzde anlayacaksınız. Geleceğimizin teminatı olarak sizlerden bu ülkeye, bu millete sahip çıkmanızı bekliyoruz. Ders çalışmak önemli bir şey ama en önemli ödev bizleri yetiştiren bu topraklara ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaktır. Ne olursa olsun, asla ve asla düşüncenizi, iradenizi kimseye kiralamayın, kimsenin emrine de vermeyin. Kendi akıllarını başkalarının himayesinde kullanarak, kendi ülkesine hıyanet edenlerin sonunu hepimiz görmüş olduk. Ülkemiz o gece örneğine az rastlanır ama bu milletin tarihinde var olan bir destanı yazarak, bu darbe kalkışmasını sonlandırmıştır.”
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de kent genelinde 241 okulun ve 2 bin 792 dersliğin bulunduğunu ifade ederek, “Toplam 50 bin 52 öğrencimiz var. İlimizde 3 bin 528 kadrolu, 150 de ücretli öğretmen görev yapıyor.” dedi.
Daha sonra, okulun yeni ismiyle eğitime başlaması dolayısıyla şehidin eşi Ayşegül, babası Hasan, annesi Sevim Yazıcı ile çocuklarının da katılımıyla kurdele kesildi. Vali Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehidin çocuklarıyla yakından ilgilendi.
Öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisinin sunulduğu törende, Haktankaçmaz ve beraberindekiler öğrencilere kitap dağıttı.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x