Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Anadolu liseleri yüzde 10’luk dilime giremedi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Orta öğretime geçiş sonuçları açıklandı. Sonuçları değerlendiren Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin “Kırıkkale’nin de içinde bulunduğu en az 31 ilde %10’luk dilime giren öğrenciler için belirlenmiş 1 tane dahi Anadolu lisesi bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

YARISINDAN FAZLASI İMAM HATİP VE MESLEK LİSESİ

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin “Aylardır, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceğini geri alınamayacak şekilde olumsuz etkileyecek bir konuya dair, TEOG sonrası getirilecek yeni sisteme karşı kamuoyunu bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor ve mücadele ediyoruz. Ancak gerek yetkililerin gerekse Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yaptığı açıklamalardan, yeni sistemde Bakanlığın ısrarcı olduğunu, uyarılarımızın ve itirazlarımızın gerektiği biçimde ele alınmadığını görüyoruz. Üstelik her fırsatta, TEOG yerine getirilen sistemin, üniversiteye giriş sınavı gibi olmadığını, dolayısıyla öğrencilerimizin ikinci bir şansının bulunmadığını, bu nedenle de öğrencilerimizin telafisinin mümkün olmayan bir sisteme mahkum edildiğini belirtiyoruz. Bu mahkumiyeti özetlememiz gerekirse, MEB tarafından dün gece yarısı yapılan açıklamaya göre, sınava girecek 1 milyon 200 bin öğrencinin sadece %10’u, yani 126 bin 536 öğrenci, Bakan Yılmaz’ın nitelikli olarak tarif ettiği 1367 okula yerleşecek. Bu okulların yarısından fazlası imam hatip ve meslek liselerinden oluşacak” ifadesini kullandı.

 

YARGIYA TAŞINIYOR

Şahin “Bugüne kadar işaret ettiğimiz sorunu doğrulayan bu açıklamaya daha yakından bakıldığında, 1367 okuldan 747 okulun imam hatip ve meslek liselerinden oluştuğu görülmektedir. Dolayısıyla AKP, 4+4+4 sisteminden bu yana eğitimde izlediği dinselleştirme ve işçileştirme politikasındaki ısrarını sürdürmekte, sınavda başarılı olmuş çocuklarımızı ve öğrencilerimizi, imam hatip ve meslek liselerine yönlendirerek “ödüllendirmektedir”! Ayrıca daha önce sayısı 600 olarak açıklanan ve dün akşam saatlerinde sayısı 1367 olarak ifade edilen bu okulların sayısının neden artırıldığı sorusu karşımızda durmakta, MEB’in kervanı yolda dizme mantığı tüm gerçekliğiyle gün yüzüne çıkmaktadır. Bilinmelidir ki bu okullar ile velilerin beklentileri karşılanmayacaktır. Çünkü okulun akademik başarısı, öğretmenlerle doğrudan ilgilidir. Ancak hükümetin yayınladığı KHK ile bu okullarda 8 yılını tamamlamış öğretmenler başka okullara tayin edilebilmektedir. Böylelikle hem velilerin beklentileri karşılanmamış olacak, hem de bu okullardaki öğretmenler sürgün edilerek yeni bir kadrolaşmanın önü açılacaktır. %10’luk dilimden öğrenci alacak okullara daha yakından bakıldığında; İstanbul Esenler gibi büyük bir ilçede sadece 1 imam hatip lisesi bu okulların listesinde bulunmaktadır. MEB’in ilgili yönetmelik ve yönergesine karşı 12.04.2018 tarihinde ayrı ayrı yargıya başvuruyoruz” dedi.

 

%10’luk Dilimden Öğrenci Alacak Okullar      Okul Sayısı Kontenjanları

Fen Lisesi                                                           309         34.500

Sosyal Bilimler Lisesi                                           89             9.450

Anadolu Lisesi                                                     222         34.530

İmam Hatip Lisesi                                               298         28.886

Meslek Lisesi                                                       449         19.170

Toplam                                                               1367     126.536

 

 

HABER MERKEZİ

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
velii
velii
12 Nisan 2018 09:56

Bu nasıl eğitim düzeni kırıkkale bir tane Anadolu lisesi yok.. fen lisesini bir puanla kaçıran bir öğrenci ne yapacak. bu düzeyde çocuklar napacak. Milli cehalet sistemi resmen uygulanıyor. bu sistem ülkenin geleceği için iyi bir sistem değil…

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x