Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Anlamlı Haftanın Teması, Okumak  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, 01-07 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde İl Müftülüğünce düzenlenen programa katıldı.

 

Merkez Nur Camii bahçesinde  gerçekleştirilen program, Nokta Camii İmamı Yakup Öney’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

KURAN’I OKUYUP ANLAMAK

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile bir konuşma yapan Vali Haktankaçmaz;”Ne mutlu bize ki ilk emri oku olan bir dinin mensubuyuz. Oku,anla,idrak et,aklet. Böyle bir dinin mensubu olmakla birlikte, bugün karşı karşıya kaldığımız sorunlara baktığımız zaman temelinde bu düsturu yeteri kadar hayata geçiremediğimizden kaynaklandığını görüyoruz. Akletmekten, akletmemekten ya da aklımızı yeteri kadar kullanmayışımızdan kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Maalesef bunu her alanda görebiliyoruz. İslam dininin anlaşılmasında da bu böyle, toplumsal yaşantımızda da, insan ilişkilerimizde de  böyle, hayatın her alanında da bu böyle. Okumak tabi ki sadece Kur’an-ı Kerim’i okumak değil. Ebetteki onu okuyup anlamak, hayatı anlamak, rabbimizin insanın içerisine nakşettiği insanı okuyup anlamak, etrafımızdaki canlıları ve kainatı okuyup anlamak. Hep şu örnek aklımdadır. Birisi size bir mektup yazsa, o mektubu açmadan katlayıp cebinize koysanız. Size mektup yazan kişinin ne demek istediğini nasıl anlayacaksınız. Aynı şey Kur’an-ı Kerim için de geçerli. Kur’an-ı Kerim okurken nasıl bir sevdiğimizden, tanıdığımızdan, büyüğümüzden aldığımız bir mesajı hemen sabırsızlıkla açıp okuyoruz, Kur’an-ı Kerim’i de o şekilde anlamak ve görmek lazım. Bu kitap rabbimizin doğrudan bir mesajıdır. Okumadan, anlamadan içerisindekileri nasıl hayata geçireceğiz. Okuduk ,anladık, hayata geçiremezsek bunun bir kıymeti yok. Dolayısıyla bu anlamlı haftanın teması okumak olarak belirlenmiş. Bu hafta çeşitli etkinliklerle çok farklı bir şekilde geçecek. Çocuklarımızı camilerle buluşturmamız açısından önemli etkinlikler olacak. Bu vesile ile Cami ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum ”dedi.

 

SEMAZEN GÖSTERİSİ BAŞLADI

Daha sonra Valimiz Sayın Haktankaçmaz tarafından;  Gürler Camii Dernek Başkanı Kenan Doğanülker, hayırsever vatandaş Muhsin Doğanülker, müezzin-kayyım Yaşar Pamuk ile  Karşıyaka Yeni Camii Dernek Başkanı Mustafa Akdağ, İmam-Hatip Gazi Özer ve müezzin- kayyım Abdullah İşçi’ye  çeşitli ödüller ve plaket verildi.

 

Program semazen gösterilerinin ardından sona erdi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x