Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Anlayarak hızlı okuma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de çeşitli meslek grubundaki kişilere yönelik “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi” kursu düzenlendi.

ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER ALDI
Özel Yeni Kalem Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kursta eğitim gören kurum yöneticileri, öğretmenler ve iş adamları, 4 hafta boyunca okuma tekniklerine yönelik çeşitli eğitimler aldı. Merkez Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Dim tarafından verilen hızlı okuma tekniklerinin yanı sıra okuma esnasında kelime, kavram ya da anlamların zihinlerde tutulması ve tekrardan hatırlanması teknikleri geliştirildi.

ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK
Kurs eğitmeni Mehmet Dim yaptığı açıklamada, anlayarak hızlı okuma tekniğinin bir ayrıcalık olmaktan çıkıp, günümüz şartlarında artık her birey tarafından bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Meftuni Çelik de, Etüt Merkezi olarak kentte birçok etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi”nin ikincisini düzenlediklerini ve bu sayede önemli bir farkındalık oluşturduklarını söyledi.

FAZLA BİLGİ AKIŞI OLUŞMAKTA
Kursun sonunda katılımcılarla bir restoranda son olarak bir araya geldiklerini belirten Çelik, “Kursiyerlerimiz eğitimlerini başarı ile tamamladılar. Günümüzde kitap okumak artık fedakarlık istiyor. Gelişen dünyamızda okumayı sevdirmek çok önemli. Gün içinde internet, kitaplar, gazete, cep telefonları ve diğer iletişim araçları ile çok fazla bilgi akışı oluşmakta.”

KAZANIMLAR ELDE ETTİLER
“Bu hızlılığa yetişmek için hızlı okumayı geliştirmemiz ve hızlı okurken de okuduğumuzu anlamamız gerekiyor. Bizler bu kazanımı elde etme imkanına sahip olduk. Kursiyerlerimiz bu sürede çok önemli kazanımlar elde ettiler” dedi. Çelik, konuşmaların ardından kurt eğitmeni Mehmet Dim’e kursiyerler adına Hz. Muhammed’in hayatının anlatıldığı bir kitap hediye etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x