Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Anne adayları bilgilendiriliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ çalışmaları devam ediyor. ‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ hakkında açıklama yapan Müdür Dr. Feramiş Ender Güngüneş, “. Annelerimizi normal doğuma teşvik etme ve özendirme, kolay bir doğum eylemi için nefes egzersizleri yaptırılmaktadır” dedi.

 

‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ çalışmaları hakkında açıklamalar yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, “Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde Gebe Bilgilendirme Sınıfımız 2014 Ağustos ayında hizmete başlamıştır. İlimizdeki gebelerimize ve talep olması halinde eşlerine gebelikte anne bedeninde oluşan fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelikte beslenme, gebelikte sık karşılaşılan rahatsızlıklar ve çözüm önerileri, tehlike belirtileri, acil durumlarda izlenmesi gereken yollar hakkında eğitim yapılmaktadır”

 

NORMAL DOĞUMA TEŞVİK

“Yine bu kapsamda sağlıklı bir gebelik için; gebelik egzersizleri, doğum eyleminin belirtileri, normal doğumun anne ve bebek açısından faydaları ve önemi” anlatıldığını söyleyerek konuşmasına devam eden Güngüneş, “Annelerimizi normal doğuma teşvik etme ve özendirme, kolay bir doğum eylemi için nefes egzersizleri yaptırılmaktadır. Doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri ve doğum sancısı korkusuyla anne adaylarımızın sezeryan isteme nedenlerini ortadan kaldırmak amaçlanmaktadır. Sezeryanla doğum gerekçeleri, sezeryanın fizyolojik bir olgu değil, acil durumlarda bir müdahale şekli olduğu sezeryanla doğumun endikasyonları, sezeryan sonrası oluşabilecek komplikasyonlar annelerimize kapsamlı bir şekilde anlatılmaktadır”

 

UYGULAMALI GÖSTERİLİYOR

Güngüneş, “Lohusalık dönemi tehlike işaretleri, yeni doğanın bakımı, yeni doğan göbek bakımı, tarama testleri, yeni doğanın aşıları aile hekimliklerindeki takip ve izlemlerin öneminin üzerinde durulmaktadır. Dünyanın en mucize gıdası olan anne sütünün faydaları, emzirme teknikleri emzirme döneminde karşılaşılan sorunlar, özellikle çalışan anneler için anne sütünü saklama teknikleri, saklanan sütün tekrar bebeğe nasıl verilebileceği, emzirme süreleri,  ek gıdaya başlama anlatılmaktadır. Ayrıca yeni doğan banyosu uygulamalı olarak annelerimize gösterilmektedir”

 

HAFTA İÇİ HER GÜN

“Doğum sonrası emziren annelerin kullanabilecekleri gebeliği önleyici yöntemler hakkında anne adaylarına kapsamlı bir şekilde işinde uzman personellerimiz tarafında eğitim verilmektedir. Ayrıca gebelerimizin ihtiyacı halinde birimimizde hizmet vermekte olan Diyet uzmanı, Psikolog, Aile danışmanlığı birimlerinden destek alınarak bireysel veya toplu olarak da hizmet sunulmaktadır.  Kurumumuza uzak mahallelerde ikamet eden gebelere de aile hekimlikleriyle iş birliği yapılarak bağlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezlerinde eğitim verilmektedir. Birimimizden eğitim almak isteyen anne adaylarımız kurumumuza hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında müracaat edebilirler” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x