Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Anne ölümleri azaltılabilir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından Riskli Gebeliklerin Yönetimi ve Anne Ölümlerinin Önlenmesi konulu seminer düzenlendi.

SEMİNER DÜZENLENDİ

Yüksek İhtisas Hastanesi Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum Çocuk Hastanesinde düzenlenen seminere, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tekin Akça katıldı. Kadın Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Işıner, seminerde bir kadının gebelik sırasında, doğumda ya da gebeliğin sonlanmasından sonraki 42 gün içinde gebeliğe doğrudan bağlı ya da, gebeliğe dolaylı nedenler sebebiyle gebe ölümlerinin sebeplerini anlattı. Uzm. Dr. Işıner, yapılan çalışmalarda ölümlerin yüzde 45 kadarının önlenebileceği aynı zamanda aile hekimi ve ebe gözlemleri ile anne ölüm oranlarının azaltılabilir olduğunu belirtti. Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Öztaş da Yüksek İhtisas Hastanesinde Riskli Gebelik Polikliniğinin açıldığını bildirdi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu