Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Annem hakkını helal eyle

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

 

YAHŞİHAN’DA 15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİNİN ANISINA PROGRAM DÜZENLENDİ

 

Yahşihan Kaymakamlığı, Yahşihan Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından şehitleri anma programı düzendi. Programda ‘annem Hakkını Helal Eyle’ ilahisi şehit annelerini gözyaşlarına boğdu.

 

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon’da düzenlenen etkinliğe Kaymakam Fatih Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un yanı sıra şehit aileleri ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kocatepe Camii müezzini Furkan Traşçı’nın Kur’an-ı Kerim okuması ile devam etti. 15 Temmuz sinevizyon gösterisi izleyen katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadılar. Sinevizyon gösterimimin ardından sahne alan Eskişehir Yunus Emre İlahi Grubu İlahi ve Kasideleri ile katılımcıların gönlünü fethetti.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Eskişehir Yunus Emre İlahi Grubundan Furkan Tıraş, önce ‘annem Hakkını Helal Eyle’ ilahisini ve akabinde ‘Şehidim Anne’ şiirini okudu. Tıraş’ın okuduğu ‘Annem Hakkını Helal Eyle’ ilahisi şahit ailelerini ve katılanları gözyaşlarına boğarken, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Grup İlahi ve kasidelerin ardından şehit Hakan Yorulmaz’ın Annesi Hamide Yorulmaz’ın elini öptü. Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Sungur şehit ailelerine kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye takdim ederek, ellerini öptü.

 

UNUTMAYACAĞIZ

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla sına erdi. Program sonunda Başkan Sungur’a teşekkür eden katılımcılar, bu tür programın devamını istediler. Programdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “15 Temmuz gecesi ülke olarak zor anlar yaşadık ancık Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde milletimiz canını ortaya koyarak hainlerin amaçlarına erişmesine izin vermedi. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız, gelecek nesillere aktaracağız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır, Gazi’lerimize ise acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Haber-Foto: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x