Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Araziler Kime peşkeş çekiliyor?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MKEK arazilerinin Ticaret merkezine dönüştürülmesi hakkında büyük iddia
Araziler Kime peşkeş çekiliyor?
 
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adayları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve parti yönetimi Cumartesi Pazarı  civarında MKE arazilerinin yapılaşmanın yanlış olduğunu belirterek basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada, “Bu alanın da betona çevrilmesine razı değiliz ve hiç bir zaman olmayacağız”
Araziler Kime peşkeş çekiliyor? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Araziler Kime peşkeş çekiliyor? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adayları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve parti yönetimi Cumartesi pazarı önünde bulunan arazilerin yeşil alan olması yerine betonlaşmaya gidileceğini belirterek basın açıklaması yaptı.  Cumartesi Pazarı Önünde yapılan açıklamada, “Kırıkkale lisesinin köşesinden, istasyonun bulunduğu yerden, askerlik şubesinin alt tarafını ve ısı merkezi ile Aksel apartmanını içine alan bu bölgenin konut veya ticaret merkezi olarak yapılaşmaya açılmasını engellemek ve bu konuda bir kamuoyu oluşturmak, bir nebze olsun kendi fikirlerimizi anlatmaktır. Ama bu basın açıklamasını siyasi kimliğimle değil yanı başımızda bulunan Umut Sitesinde ikamet eden bir vatandaş olarak, çocuklarının geleceğini düşünen bir baba olarak, nefes almak isteyen bir komşu olarak yapmaktayım” denildi.
 
BURASI YEŞİL ALAN OLMALI
Belirtilen alanın 2006 yılında mahkeme kararı ile eski haline yani konut yapımı için tahsis edildiğini belirtilirken, “2014 yılında ise Kırıkkale Belediyesi revizyon planında yeşil alan olarak belediye meclisinden onay almıştır. Bugün ise tekrar konut ve ticaret merkezi olarak bir takım kişilere peşkeş çekileceği duyumları alıyoruz. Kırıkkale’de başka yer kalmamış gibi burnumuzun dibine yapılan valilik binasını ve hemen biraz ileriye Yaylacık polis karakolu diye bilinen yere adliye binası yapılmasını içimize sindirememişken, belki de Kırıkkale’deki tek yeşil alan olabilecek bu alanın da betona çevrilmesine razı değiliz ve hiç bir zaman olmayacağız” ifadelerini kullandılar.
 
BU YOL KAPATILAMAZ
“Ağabey Pehlivanlı Bulvarı, MHP meclis üyelerinin red oylarına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oyları ile kapatılmasına karar verilmiştir. İmar kanununa göre devamlılığı olan bulvarların kısmı dahi olsa kapatılması uygun değildir. hem planlama tekniğine hem de şehircilik ilkelerine aykırıdır. Yeni Mahallenin insan ve trafik yoğunluğunu rahatlatan bu bulvarın kapatılması sizce doğru mudur? Türkiye’de yol yapmakla övünenler Kırıkkale de bulvar kapatıyorlar. Buradan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına, Kırıkkale Valiliğine, Kırıkkale Belediye Başkanlığına, MKE Genel Müdürlüğüne ve her şeyden önce vicdanlara sesleniyorum. Kararlarınızı tekrar gözden geçirin. Gurur yapmayın, yapanları ise engelleyin. Gri renge değil yeşile hasretiz. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği ile oynamayın” dediler. Yapılan basın açıklamasının ardından aday adayları, meclis üyeleri ve yöneticiler Cumartesi Pazarı esnafını ziyaret ettiler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu