Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Arı otu olumlu sonuç aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Balışeyh İlçesinde uygulanan, arı otu demonstrasyonunda olumlu sonuç alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kentte desteklemeden yararlanan 158 arı üreticisini 10 bin 658 kovanı bulunduğunu ve bal üretimlerini arttırmaları için bu tür demonstrasyonları kurduklarını söyledi.

 

10 BİN 658 ARI KOVANI VAR

Kırıkkale’de 2015 yılı demonstrasyon programı çerçevesinde arıcılığı geliştirmek, bal verimini artırmak için Balışeyh İlçesine bağlı Hüseyinbeyobası köyünde arıcılıkla uğraşan Ömer Tosun’a ait 3 dekar arazide uygulanan Arı otu (phacelia tanacetifolia Bentham) demonstrasyonunda olumlu sonuç alındı. Demonstrasyon alanında incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kentte desteklemeden yararlanan 158 arı üreticisini 10 bin 658 kovanı bulunduğunu ve bal üretimlerini arttırmaları için bu tür demonstrasyonları kurduklarını söyledi.

 

ARAŞTIRMALAR YAPILDI

Arı otunun, Kaliforniya orijinli tek yıllık bir bitki olup, koloninin gücüne göre iyi bir sezonda koloni başına 5 ila 9 kg arı otu balı hasat edildiğini söyleyen Kırbaş, dekara bal veriminin 30 ila 100 kg arasında olabileceğini belirtti. Kırbaş, “Arı otu, nektar ve polen kaynağı açısından dünyanın en üstün 20 bal bitkisi arasında yer aldığı bilinmektedir. Arı otu erken ilkbaharda bölge arıcılığı için gerekli polen ve nektar kaynağı sağlama bakımından son derece uygun bir bitkidir. Arıların arı otu daha çok nektar kaynağı olarak kullandığı, bu sayede daha iyi koloni popülasyonu gelişimi sağladıklarını, arılı çerçeve sayısı, yavrulu alan miktarı ve koloni ağırlığı gibi özelliklerinde iyileşme sağladığı yapılan araştırmalarda görülmüştür” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu