Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

Aşağı Mahmutlarda Kabaklar Yarıştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Aşağı Mahmutlar Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Bal Kabağı Festivali ilk olmasına rağmen yoğun ilgi gördü. Festivalde renkli görüntüler ortaya çıkarken mahalle halkı doyasıya eğlendi.

ONUR KONUĞU HAKTANKAÇMAZ OLDU
Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Aşağımahmutlar mahallesinde düzenlenen 1. Kabak Festivali´ne katıldı. Aşağımahmutlar Sosyal Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Festival, Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
BÖLGE TARIM VE HAYVANCILIKTA İLERİ
Dernek Başkan Yardımcısı Çetin Özyön´ün açılış konuşmasının ardından konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, bu bölgenin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü yoğun bir bölge olduğunu, 12 bin dekarlık alanın dörtte birinin sulanabildiğini ifade etti.
KATILIMCILARIN BAYRAMINI KUTLADI
Vali Haktankaçmaz da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak yaptığı konuşmada, ”Bugün burada Cumhuriyetimizin bize sağladığı imkânlar sayesinde ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde, yine Cumhuriyetin evlatları olarak bir araya geldik. Nasıl ki Cumhuriyetimizin değerlerinin yaşatılması konusunda çok hassasiyet gösteriyorsak, çok gayret gösteriyorsak, aynı şeyi geleneklerimizin, örf ve adetlerimizin yaşatılmasında da gösteriyoruz” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUSU PEKİŞİYOR 
Bu tür etkinliklerin ve bu yıl birincisi düzenlenen 1. Kabak Festivali´nin, aramızdaki dayanışma duygusunun, kardeşlik duygusunun geliştirilmesine hizmet eden önemli bir etkinlik olduğunu belirten Vali Haktankaçmaz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenler ile etkinliğe katılmak suretiyle kardeşlik ve birlik duygusunu gösteren katılımcıları tebrik etti. Konuşmaların ardından kabak yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Vali Haktankaçmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x