Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Asılsız çağrılara para cezası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Asılsız çağrılara para cezası

Kırıkkale dahil 24 ilde uygulanan acil durumların tek numaralarda toplanmasına yönelik Kırıkkale’de faaliyet gösteren okul müdürleri bilgilendirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, asılsız çağrı bırakanların tespit edilmesi halinde 344 TL cezai işlem uygulandığını söyledi.

 

BİR SANİYE ÇOK ÖNEMLİDİR

Acil durumlarda bir saniyenin dahi önemini belirtmek amacıyla bilgilendirmelere yönelik eğitim çalışmalarına devam eden 112 Acil Çağrı Merkezi, okul müdürlerine tek çatı altında toplanan acil numaralar hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, acil durumlarda bir saniyenin dahi çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

24 İL GENELİNDE UYGULANIYOR

Müdür Tekinay, “112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerinin kuruluş amacı, her türlü acil olaya en hızlı en etkin ve en koordineli şekilde zaman tasarrufu sağlayarak olaylara müdahale edilmesini sağlamaktır.  Müdürlüğümüzde 24 saat boyunca Emniyet, Jandarma, Sağlık, Belediye personelimizle ekip ruhu içinde tek vücut olarak çalışıyoruz. 24 ilde 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyetlerine başlamıştır. İlimizde 112 numarası Acil hizmet veren araçlarımıza yazılmaya başlanmıştır. “

 

MODE PROJE UYGULANYIOR

“Müdürlüğümüz; vatandaşlarımızdan gelen her çağrıyı bütün kurumların değerlendirmesine, olay hakkında bilgi sahibi olmasına ve gerekirse bütün kurumların olay yerine aynı anda müdahale edilebilmesi için kurulmuştur. İlimizde de bu amaçları gerçekleştirebilmemiz için Valimiz İlker Haktankaçmaz’ın girişimleri ile İçişleri Bakanlığımız Kırıkkale’mize ihtiyacımız olan 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binamızın yapımını onaylamıştır. Yaklaşık 10 milyon TL ye mal olacak hizmet binamız Samsun yolu üzeri Aşağı Mahmutlar mevkiinde yapımına başlanmış olup model projeyi uygulayan ilk il Kırıkkale olacaktır.”

 

GÜNLÜK BİN ÇAĞRI GELİYOR

“Hizmet Binamız Acil Çağrı hizmetleri veren bütün kurumların hizmet vermesini sağlayacak şekilde kurulacak olup, ilimizin kriz merkezi odası ile hizmete sunulacaktır. Tabi 112’ denince akla gelen şeylerden biride asılsız, gereksiz, bizim deyimimizle kötü amaçlı çağrılardır. Bu çağrılar için 344 TL idari para cezası uygulandığını buradan bildirmek isterim. Günlük ortalama gelen 1000 çağrımızın 650’si asılsız çağrı olarak kayıtlarımıza geçmektedir. Bizim isteğimiz hiç asılsız ihbar, gereksiz arama olmadan hizmetimize devam edebilmektir. Acil durumlarda birden fazla birim tek numara 112’de tek vücut çalışan Emniyet, Jandarma, Sağlık, AFAD ve İtfaiye personelimizin hepsi Kırıkkale’nin cankurtaranları” dedi.

 

Haber: Burak Can

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Dursun
Dursun
29 Mart 2018 12:16

Geçenlerde 40 günlük torunum nöbetçi eczanenin verdiği yanlış ilaç yüzünden nefes alamamaya başladı. Hemen 112 yi aradık. Her saniyenin önemli olduğu bu anda 112 den ambulans çağiramadık aradan 2 dk geçtiği halde bekleyin aktarıyoruz gibi sorunlarla karşılaştık. Tabi bu arada bizde hemen yola çıkıp hasta haneye geldik. Ama 112 bizi hala bekletiyordu. Bu nasıl bir iş? Ya araba bulamasaydık? Ha bu arada bize yanlış ilaç verip torunumu öldürmeye çalışan eczanenin adı DOĞAN ECZANESİ .

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x