Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

AŞIRI HIZ YAPMAYIN

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Trafik Haftası Etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlanmaya başlandı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Trafiğe Dikkat’ yürüyüşü düzenlenirken, Mehteran Takımı eşliğinde Kırıkkale Belediyesi önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu.

 

DİKKAT YÜRÜYÜŞÜ

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Karayolları Trafik Haftası münasebetiyle ‘Trafiğe Dikkat’ yürüyüşü düzenlendi. Mehteran Takımı eşliğinde Kırıkkale Belediyesi önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu.  Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Vali Ali Kolat, Emniyet Müdürü Hasan Onar günün anlam ve önemine dair konuşma yaptılar.

 

SÜRÜŞÜN İLK ADIMI

Trafik haftasını kutlayarak konuşmasını başlayan Onar, trafik güvenliğinin altyapı, ilkyardım, acil müdahale, kaza sonrası kurtarma hizmetleri, eğitim, yasal mevzuat ve denetim hizmetlerinin yerine getirilmesinden oluşan bir bütün olduğunu söyledi. Onar, ‘Ülkemizde nüfus artışı ile birlikte araç sayısında da artış yaşanıyor. Trafikte risklere karşı bizleri koruyacak en önemli unsur bireysel farkındalığımızdır. Riski öngörmek, ona karşı hazır olmak trafikte kuralları ve yol şartlarına uygun araç kullanmak güvenli sürüşün ilk adımıdır” dedi.

 

KURALLARA UYUN

Trafik haftasının anlatılmasının önemli bir zaman deyimi olduğunu vurgulayan Onar, ‘Hep birlikte çalışarak bu haftanın amacına uygun hareket edebilir, bu konuda çalışmalar gerçekleştirebiliriz. Trafik kazalarında insan kusurunun payının yüksek olduğu gibi kurallara uymayla birlikte bu kazaları da önleyebiliriz. Trafik zabıtası diğer kurum ve kuruluşlarla trafik sorununun ülkemiz gündeminden çıkarmaya kararlı olup bu mücadeleye vatandaşlarımızla birlikte çalışmalarımız sürecektir’ şeklinde konuştu.

 

EĞİTİM ALMAMAK DEMEK

Trafik haftasının amacı doğrultusunda çeşitli kurallar oluşturulduğunu belirten Kolat ise; ‘Trafikte her şeyden önce eğitim birinci plandadır. Ülkemizde yaklaşık 1 milyon araç, trafiğe çıkmaktadır. İlimizde de araç sayısı her geçen gün artıyor. Trafik kuralları ihmallerine baktığımızda yüzde 80 olarak sürücü hatası olarak görüyoruz. Sürücü hatası gerekli eğitimi alamamak demektir. Kişi sürücü yola göre hareket etmesi gerekirken kendi kabiliyetine göre hareket ediyor’ dedi.

 

HAFİFLETMEYİ PLANLIYORUZ

Kolat, ‘Bu anlamda çok önemli bir mesele olduğunu bunun için de haftalar düzenlendiğini unutmamalıyız ve kurallara uymalıyız. Bu kuralları çocuklarımıza öğrettiğimiz müddetçe hiçbir sıkıntı olmaz. Ama siz kural tanımazsanız,  karşınızdakini de dikkate almazsanız tehlikeyi de beraberinde getirirsiniz. Bakanlığımız trafik güvenliğinde yeni açılımlar ve hedefleri konusunda son derece önemli hedefler koydu. 2020 de trafik güvenliği stratejisi kapsamında biz bu trafik kazalarını yüzde 50 hafifletmeyi planlıyoruz’ şeklinde konuştu.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda meydana gelen bir trafik kazası sonrası ilk yardım olayı canlandırıldı. Son olarak resim, kompozisyon ve slogan dallarında dereceye giren öğrenciler ile yılın sürücülerine ve yılın trafik görevlilerine protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Program daha sonra trafik konulu serginin gezilmesi ile sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu