Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Atalay, aday listelerini değerlendirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin YSK’ya sunulan aday listesi hakkında açıklamalarda bulundu Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Atalay, aday belirleme sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile herhangi bir temasın olup olmadığı sorusu için “Bizim partimiz kurulalı beri, edindiğimiz birikimle biz geçen seçimlerde uyguladığımız hemen hemen aynı yöntemleri uyguladık. Aday tespiti ile ilgili başta söylediğim geçerlidir. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız bildiğiniz gibi bizim kurucu liderimizdir. Bu hareketteki yerini hepimiz biliyoruz” dedi.
 
“HERKESİN GÖRÜŞÜ BU ADAY TESPİTİNE YANSIMIŞTIR”
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gece yarılarına kadar süren aday belirleme çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyleyen Atalay, “Bazen şöyle değerlendirmeler oluyor. Merkez yoklaması böyle masabaşında yapıaln bir şey değil tabi. Pek çok veriyi analiz ederek mümkün olduğunca partimizin geleceği için en uygun adayları tespit etme çalışması bu. Bu komisyonumuzda uzun analizler, değerlendirmeler, bazen gerektiğinde tartışmalar olmuştur. Başbakanımız her an orada oturmuştur. Baştan sona çalışmalara kendisi başkanlık etmiştir. Herkesin görüşü bu aday tespitine yansımıştır” diye konuştu.
 
“550 ADAYIMIZ İÇİNDE 99’U KADIN ADAYDIR”
 
Aday profili hakkında bilgiler veren Atalay, “550 adayımız içinde 99’u kadın adaydır. 451’i erkektir. Biz daima kadın adayları teşvik ettik ve başvurular içerisinde binin üzerinde yaklaşık yüzde 20 kadın aday başvurusu vardı. Her zaman olduğu gibi engelli adaylarımız var. Meslek dağılımına baktığımızda hukukçu ağırlığı adaylarımızda var. Özel sektörden epey adayımız var” ifadelerini kullandı.
 
“BAZI ARKADAŞLARIMIZ DİNLENMEYE ALINMIŞTIR”
 
Atalay, “Bildiğiniz gibi her dönem bir hücre yenilenmesi oluyor. Partimiz bunu her seçimde yapmıştır. Bazı arkadaşlarımız dinlenmeye alınıyor. Bunlarla ilişiğimiz hiçbir zaman kopmuyor. Onlar bizim büyük hizmetleri olan değerli arkadaşlarımızdır. Bu dönem parlamentoda büyük gayret gösteren başarılı arkadaşlarımız ama her zaman bir hücre yenilenmesi. Bazı arkadaşlarımız bu manada dinlenmeye alınmıştır. Bunlardan biz hep faydalanacağız. Kendileriyle birlikte toplantı yapacağız. Bu alan çalışmasında mutlaka onlar da yer alacaklar” şeklinde konuştu.
 
“BÜLENT BEY’İN BÖYLE BİR SÖZÜ YOK”
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in listede yer alıp almayacağı tartışmaları hatırlatılan Atalay, Osman Gökçek’in aday gösterilmeme nedeninin Arınç-Gökçek tartışması ile ilgili olup olmadığı sorusu için “Öyle bir şey yok. Hatta bugün basında bir haber de var Bülent Bey’in bir şey söylediğine dair. Bülent Bey ile de görüştüm. Zaten kendisi de sosyal medya ortamında yalanladı. Bülent Bey’in böyle bir sözü yok. Bu konuda söylenmiş bir sözü yoktur. Bu kişisel bir şey değildir. Çok örnek vardır akraba ilişkisinden dolayı aday olamayan. Vasıfları aday olmaya müsait ama sırf akraba ilişkisinden dolayı aday yapamadığımız epeyce aday adayımız vardır. Bülent Bey öyle bir şey söylememiş, kendisi de sordum ve bunu rahatça söyleyebilirsiniz dedi. Bülent Bey, bizim değerli bir başbakan yardımcımız. Melih Gökçek bizim değerli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız. Bu tür yanlış haberleri ben de düzeltmek isterim” açıklamasında bulundu.
 
“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİM KURUCU LİDERİMİZDİR”
 
Aday belirleme sürecinde tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile temas olduğu iddiaları sorulan Atalay, “Bizim partimiz kurulalı beri, edindiğimiz birikimle biz geçen seçimlerde uyguladığımız hemen hemen yöntemleri uyguladık. Sadece STK sandığını ilk defa bu seçimde koyduk şehirlerimize. Onun dışındaki zaten çalışmalar yapılıyordu. Aday tespiti ile ilgili başta söylediğim geçerlidir. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız bildiğiniz gibi bizim kurucu liderimizdir. Bu hareketteki yerini hepimiz biliyoruz” dedi.
 
“BAŞKANLIK SİSTEMİ PARTİMİZİN TEZİ OLACAK”
 
Seçim beyannamesinde Başkanlık sisteminin nasıl yer alacağı sorulan Atalay, şunları kaydetti: “Yeni Anayasa bu dönemde yine seçim kampanyasının önde gelen konularından biri olacak. Burada bizim için önemli olan tam demokratik bir Anayasa. İnsanı odağa alan, güçler ayrılığını koruyan, denetim mekanizmalarının çok iyi olduğu bir yönetim sistemi. Bizim kendi seçim beyannamemizde bütün demokratik şartları sağlayan bir Başkanlık sistemi partimizin tezi olacak. Beyannamede de bu şekilde yer alacak. Başbakanımız kendisi de çalıştı. Cumhurbaşkanımız da değerlendirmiş oldular. Beyannamemizde yer almış olacak”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu