Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Atamada liyakata önem verilmeli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bir ilçe Milli Eğitim Müdürü atamasında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ötekileştirmeye ve barışı bozmaya sebebiyet verecek davranışlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, atamanın liyakat esasına göre yapıldığına vurgu yaptı. Baloğlu, “Herkes bilir ki bu ülkenin en çok Ülkücü zihniyete ve kadrolara ihtiyacı vardır” diye konuştu.

 

UYANIK VE HASSAS OLMALIYIZ

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kırıkkale MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu “15 Temmuz olayları bu ülkenin, birlik ve beraberliğe ne kadar muhtaç olduğunu, çok net ve en acı şekilde herkese göstermiştir. Ülkemiz üzerinde siyasi ve kirli emelleri olan emperyalist ve küresel güçlerle onların maşası ve tetikçisi terör örgütlerine karşı birliğimizi daim kılma mecburiyetimiz vardır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu duruş, feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır. Hangi makam ve mevkide olursa olsun, herkes bu anlayışa karınca kararınca hizmet etmelidir. Bu sadece sözle değil, tavır ve davranışlarla gösterilmesi gereken bir mecburiyettir. O halde, siyasi partilerimiz, sendikalar ve tüm sivil toplum örgütlerinin, Devlet Kurumlarındaki yöneticilerin en önce, her şeyden önce HUZURLU TÜRKİYE’yi inşa etme sorumluluğu bulunmaktadır. Özellikle Kahraman Türk Ordumuzun Afrin’e düzenlediği harekâtın olduğu bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz Birlik ve Beraberlik anlayışının ve milli mutabakat ruhunun artarak devamını sağlamak hepimizin milli sorumluluğu, asli vazifesidir. Bu ruhun devamından rahatsız olan birileri de çıkabilir. Çünkü belki birilerinin koltuk sayıları azalacak, menfaatleri azalacak ve bu ruhu bozmaya çalışacaklar. Bu konuda uyanık ve hassas olmak ve engellemek de tüm salahiyettar makamların görevidir”.

 

ARTIK YETER DEDİRTMİŞTİR

“Ancak üzülerek ifade ediyoruz ki, tüm bu yaşananlara rağmen hâlâ olumsuzluğa, ötekileştirmeye ve barışı bozmaya sebebiyet verecek davranışların ilimizin bazı siyasi temsilcilerince, özellikle milletvekillerince sergilendiğini üzülerek görüyoruz. Bu tavır siyasi, ideolojik ve sendikal baskı ve ayrım olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilhassa kamuda tek derdi devletine ve milletine hizmet etmek olan Ülkücülere yönelik ötekileştirme, ‘artık yeter’ dedirtmiş, bizleri infialin eşiğine getirtmiştir. Bakanlıkça bir ilçemize milli eğitim müdürü olarak yapılmış olan görevlendirmenin durdurulmaya çalışılması bu tavrın son örneği olup, bu ötekileştirme ve ayrımın siyasi iktidarın milletvekillerince ilimizde yapılıyor olması tarafımızda ülkemiz ve Kırıkkale adına ciddi endişelere sebebiyet vermiştir. Kaldı ki görevlendirme ehliyet, liyakat ve sadakat ilkeleri çerçevesinde yapılmıştır. Birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bekası ve milli güvenliğimiz için oluşturulan milli mutabakat ruhunu baltalamaya çalışan bu anlayışta iyi niyet aramak mümkün değildir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde birlik ve beraberliği, huzuru daha da artıracak eylem ve söylemler yerine bu anlayışı ve duruşu bozacak tavır içerisine girenlerin samimiyeti üzerinde düşünmek ve gerekli önlemleri almak görevimiz olmalıdır.

 

İŞİ EHLİNE BIRAKIN

Buradan Milletvekillerine çağrıda bulunuyorum, “herkesin vekili olun işi ehline bırakın!” Vekilliği kendisine, yan ve yandaşına çıkar sağlamak olarak anlayan bu zihniyetin Kırıkkale’ye ve ülkemize verdiği zararı görün. Oluşturulan milli mutabakat ruhunu bozmaya çalışmaktan vazgeçin. Herkes bilir ki bu ülkenin en çok Ülkücü zihniyete ve kadrolara ihtiyacı vardır. Ülkücüleri tasfiye etmeye ya da engellemeye çalışmak ülkemize yapılacak en büyük düşmanlık olup paralel yapılanmalara da yol açmaktır. Liyakati, kişiliği, devletine olan bağlılığı hiç kimse tarafından inkâr edilemeyen, bulundukları konumdan çok daha fazlasını hak eden ama Ülkücü oldukları için, kimi siyasilerin partizan davranışlarına maruz kalan kamu görevlilerimiz ve bizler size rağmen devletimize sahip çıkacağız. 15 Temmuz öncesinde de partizanca tavırlarla terör örgütlerine açılan kapılar Ülkücülere kapatılmadı mı? Bunun sonucu acı tecrübelerle hepimiz tarafından yaşanmadı mı? Özellikle Kırıkkale’de yeniden bu tür davranışlara giren siyasiler hâlâ geçmiş hatalarından ders almadığı görülmektedir. Yada hala eski alışkanlıklarını devam mı ettiriyorlar. Bu kısmı düşünmek dahi istemiyoruz! Ve bu vesileyle şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz, Gayesi memlekete hizmet olan Ülkücülere yönelik bu ötekileştirme ve ayrıma müsaade etmeyeceğiz. Bunu ülkemizin menfaatleri ve bekası için yapacağız” dedi.

 

HABER MERKEZİ

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x