Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Atatürk’üm iyi ki bizimleydin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Önal, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Önal, “Ulu Önderim, Atatürk’üm iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın” dedi.

EŞSİZ BİR LİDER

CHP İl Başkanı Önal, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yıl dönümün de kendisini anmak ve bıraktığı mirasına minnettarlığını ifade etti. Başkan Önal yaptığı açıklamada; “Doğada ki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk bu ender insanlardan  biri belki de en büyüğüdür.

MUSTAFA KEMAL GİBİ DÜŞÜNE BİLMENİN İLK ADIMI

“Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecin de daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Uygarlık yolunda ilerlediğimiz bu yüz yılda ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek; Mustafa Kemal gibi düşüne bilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincin de olmalıdır. Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve Devrimlerinin ışığın da ilerlemelidir”

BEN KALPLERİ KIRARAK DEĞİL

KAZANARAK HÜKMETMEK İSTERİM

“Atatürk’ün Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesin de totaliter rejimler ya da diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünya da o yabancı bir gazetecinin sorusuna ‘’ Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim’’ diye cevap vermiştir. Dünyada endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler unutulmuş Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırmıştır. Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi belli bir devre içinde doğmazlar; Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerin de hüküm sürecek insanlardır” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x