Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSon Dakika

ATOM BOMBASI ATSALAR BAŞARILI OLAMAZLARDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Milletvekilleri Mehmet Demir, Abdullah Öztürk ve Belediye Başkanı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
 
MİLLETİMİZİN HEYECANLI CESUR DURUŞU BİZE CESARET VERDİ
ATOM BOMBASI ATSALAR BAŞARILI OLAMAZLARDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Darbe girişiminde Şehit olan olanlara Rahmet ve Yaralanan vatandaşlara şifa dileyerek başlayan Vali M. İlker Haktankaçmaz, “Darbe haberini alır almaz, en güvenli gördüğümüz Emniyet Müdürlüğünde ivedi bir şekilde Kriz Masası oluşturduk. İlk başta olayı anlamaya çalıştık, gerek Kırıkkale’de gerek Ülke genelinde durumun ciddiyetini ve karşı tarafın gücünü öğrenmeye çalıştık. Televizyon aracılığı ile Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine Demokrasiye sahip çıkmak üzere vatandaşlarımız sokağa döküldü. Bizlerde devamlı olarak gerek Cami Minarelerinden gerek sms ile vatandaşlarımızı meydanlara davet ettik. Milletvekillerimizle yaptığımız istişarede Kırıkkale tarihinin en kalabalık Cumhuriyet Meydanına tanıklık ettik. İlk olarak Meydanda toplanan kalabalığın lojistik eksiklerini tespit ederek bunları gidermeye çalıştık. Özellikle iaşe eksikliklerini gidermek için çalışmalar yürüttük. Tehlikeli gördüğümüz yerlere ekipleri göndererek güvenliklerini sağladık. İlçe Kaymakamları aranarak, herhangi bir girişime karşı misli ile karşılık verilmesi, uyarısız bir şekilde müdahale edilmesi talimatını verdik. Siyasi parti başkanlarını aradık, MHP İl Başkanı bizzat gelerek bu sorunun bizim değil çocuklarımızın sorunu olduğunu belirterek darbeye karşı olduğunu belirtti ve bizlere destek oldu. Ankara’da Mecliste olan Milletvekilimiz Ramazan Can’la sürekli olarak muhabere de olarak durum hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Ulaşan bilgileri doğrudan vatandaşlarımıza ileterek ülkenin durumu hakkında anlık bilgilenmelerini sağladık. Kırıkkale’de kaza bela olmadan bu riski bu girişimi def ettik. Ancak ülkemizde olan Şehit ve Yaralılarımız için de çok üzüldük.
VATANDAŞLARIN CESUR DURUŞU BİZLERE CESARET VERDİ
Meydanı tarihi bir şekilde dolduran Vatandaşlarımızın heyecanlı, cesur duruşları bize cesaret verdi. Devletin sahipleri bizleriz, vatandaşımızın duruşu çok önemli. Milletimizin asil duruşu, polis ve askerimizin özverili çalışmaları ile bu hain girişim durduruldu. Bu işe bulaşmış, destek olan, bu hain hareketin bireylerine karşı yoğun çalışmalar yapılacak. 15 Temmuz öncesi zaten çalışmalarımız başlamıştı,  4 kamu personeline emniyet müdürlüğü soruşturma açmıştı, darbe girişiminden önce 1 kişi gözaltına alınmıştı. 12 tane soruşturma dosyası açılmıştı. 15 Temmuz sonrası kadrosu ilimizde bulunan 31 emniyet görevlisi, 5 Defterdarlık görevlisi, Milli Eğitimden 199 kişi, Gençlik ve Spor Müdürlüğünden 2 kişi açığa alındı. 14 hakim hakkında Savcılıktan yakalama emri çıkartıldı, 11’i tutuklandı. Şuan toplantı bittikten sonra imzalayacağım, 19 Eğitim Öğretim Kurumunun faaliyetleri durdurulacak. Kadrosu Kırıkkale’de bulunan toplam 246 kişi açığa alındı, ilimizde görev yapan toplam 251 kişi açığa alındı. Asker ve Polis et ve tırnak gibidir. Ancak bu kurumlar içerisinde hainlik yapanlar en ağır cezaları alacaklardır. Çok zor bir gece atlattık, durumun vahametini 1 hafta sonra, bir ay sonra çok daha net göreceğiz. Ülke olarak uçurumun kenarından döndük. Bizleri uçurumun kenarından döndüren Şehitlerimize Allah’tan bir kez daha Rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x