Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Av sezonu açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı avlanma sezonunun 18 Ağustos 2018 tarihi itibariyle açıldığını açıkladı.

18 AĞUSTOS’TA BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “2018-2019 Av Döneminde avlanma; Ege, Marmara Batı Karadeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde 18 Ağustos 2018 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarda Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca birinci ve üçüncü grup kuşlar ile yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de avlanabilecektir”

GÜNLÜK AVLANMA LİMİTLERİ 
“Avına izin verilen bazı av hayvanları için avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleri aşağıda yer almıştır. Kuşlar için; Bıldırcın: 10, üveyik:5, karatavuk: 3, çulluk 5, sakarmeke:4, tahtalı 4, sakarca: 3, su çulluğu (bekasin):l, kınalı ve kum keklik toplamda 2, çil keklik 2, (çil keklik avı bu av se sonunda sadece Ağrı, Aksaray, Ankara, Bingöl, Bitlis, Çorum, Elazığ, Erzurum, Giresun, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Sivas, Tokat, Muş, Bayburt, Kırşehir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Çankırı, Tunceli, Van ve Yozgat illerinde avlanacaktır), Yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çimurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka, kaşıkgaga ve çıkrıkçın toplamda:6 (Toplam 6 avlanma limiti içinde sadece l tanesi kılkuyruk olabilir)

TAŞINACAK AV MİKTARI BELLİ
“Memeliler için: Yabani tavşan: 1, adatavşanı 2, yaban domuzu: 5, çakal 1, kaya sansan 2, ti ki 2 olarak belirlenmiştir. Avcıların av dönüşünde taşıyacaktan av hayvanı miktarı da belirlenmiştir. (Bagaj limiti) Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler. Genel ve devlet avlaklarında belirlenen kotalar; Bakanlığın belirleyeceği kurallar doğrultusunda, avlanma süreleri içinde günlük avlanma limitlerine göre MAK tarafından belirlenen avlanma günlerinde “Avlağında Avlanma İzin Belgesi” alınarak uygulanabilecektir. Genel ve devlet avlağında herhangi bir türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır” denildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x