Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

AVM’DE 5. SIRADAYIZ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2015 yılına ilişkin verilerinden yapılan derlemeye göre, bin kişi başına düşen AVM alanlarını açıkladı. Bu verilere göre üst sıralarda yer alan Kırıkkale’de, bin kişiye 195,9 metrekare alan düştüğü ifade edildi.

ANKARA İLK SIRADA
 
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2015 yılına ilişkin verilerinden yapılan derlemeye göre, bin kişi başına düşen AVM alanında 284 metrekareyle Ankara ilk sırayı aldı. Ankara’yı 277,3 metrekareyle İstanbul, 267,2 metrekareyle Bolu, 208,6 metrekareyle Karabük ve 195,9 metrekareyle Kırıkkale takip etti.
 
DÜŞÜK OLAN İLLER
TÜİK AVM istatistiklerinden yapılan derlemeye göre Kırşehir AVM listesinde yer almaya iller arasında bulundu. Kırşehir dışında AVM sıralaması ise metrekareye göre değişiyor. Kırıkkale bin kişi başına düşen AVM alanında Kırıkkale 195,9 metrekareyle üst sıralarda yer aldı. AVM’si bulunan ancak bu alanın düşük olduğu iller sırasıyla 10,8 metrekareyle Ordu, 20,1 metrekareyle Kırklareli, 27,2 metrekareyle Kastamonu, 32,1 metrekareyle Giresun ve 32,4 metrekareyle Artvin oldu.
 
HİÇ AVM OLMAYAN İLLER
 
Adıyaman, Ağrı, Amasya, Bingöl, Burdur, Çorum, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Kırşehir, Muş, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Tunceli, Yozgat, Bayburt, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır ve Kilis ise AVM bulunmayan iller olarak kayıtlara geçti. Yapımı süren AHL Park’ın hizmete sunulmasıyla birlikte Çorum’un AVM’siz iller sıralamasından çıkması bekleniyor.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x