Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

Avrupa Kupası Aydemir’in

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Nevin Yanıt Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ve ilk defa Mersin’de düzenlenen Avrupa 10 Bin Metre Atletizm Kupası’nda kadınlar kategorisinde Milli Atlet Esma Aydemir altın madalya alarak bir ilke imza attı.

 

TAKIM İKİNCİLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI YAPTI

Çekişmeli geçen yarışlar sonunda Milli Atlet Esma Aydemir altın madalyanın sahibi olurken, bu sonuçla Avrupa 10 Bin Metre kadınlar Katagorisi’nde Türkiye takımı ikinci oldu. Mersin’de bu ilk defa düzenlenen Avrupa 10 Bin Metre Atletizm Yarışları’nda Türkiye’yi erkekler ve kadınlar kategorisinde üçer atlet temsil etti. Kıyasıya bir mücadelenin sonucunda Türkiye, bir altın bir de gümüş madalya kazanarak iyi bir derece ile yarışmayı bitirdi. Bu sezon aldığı dereceler ve ödüllerle atletizm dalında kendisinden sıkça söz ettiren 24 yaşındaki milli atlet Esma Aydemir’in sevinci görülmeye değerdi. Kenya’da yapılan kampın ardından katıldığı ve en son aldığı 33.34’lük derecesini bu yarışta 33.33.38’lik derece ile bir derece geliştiren milli atlet Esma Aydemir, aldığı derece ile Türkiye’nin atletizm dalında kazandığı takım ikinciliğine önemli katkı yaptı.

 

TOPLU SONUÇLAR

Avrupa Atletizm 10 Bin Metre Yarışları’nda toplu sonuçlar şu şekilde:  Kadınlar Katagorisinde İtalyan Rosaria Console ikinci, Jenny Nesbitt üçüncü olurken, Kadınlar takım sıralamasında Britanya’nın ardından Türkiye ikinci olurken, İspanya’da üçüncülük alarak son sırada yarışı tamamladı. Erkekler Katagorisinde ise Avrupa şampiyonu maratoncu Daniele Meucci 1.cilikle yarışı tamamlarken. Daha önce bireysel olarak yarışlara katılan fakat hiç altın madalyası olmayan İtalya’ya ilk kez zafer yaşatan atlet 28: 24.71’lik en iyi derecesiyle Meucci, oldu.

 

MADALYALAR TAKDİM EDİLDİ

Meucci’nin takım arkadaşı Jamel Chatbi de Avrupa Atletizm 10 Bin Metre Yarışları’nda üçüncü olunca, İtalyanın takım şampiyonluğunu alması çok zor olmadı. Deneyimli Atlet Juan Perez ise yarışlarda ikinci oldu. Mersin Avrupa Atletizm 10 Bin Metre Yarışları’nda Erkeklerde Türkiye, takım sıralamasında beşinci sırada tamamlarken, Erkekler Katagorisi’nde yarışı İtalya 1. İspanya 2., Ukrayna da yarışları 3. olarak tamamladı. Nevin Yanıt Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Avrupa Atletizm 10 Bin Metre Yarışları’nın ardından dereceye giren sporculara Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Alfio Giomi ve diğer protokol üyeleri sporculara madalyalarını takdim etti.

 

AVRUPA 10 BİN METRE KUPASI KAZANAN ESMA AYDEMİR’İN BABA EVİNDE BÜYÜK SEVİNÇ

 

Önemli olan Ay Yıldızlı Bayrağımız

Mersin’de düzenlenen Avrupa 10 Bin Metre Kupası’nda, kadınlarda altın madalya kazanan milli atlet Esma Aydemir’in ailesi de büyük sevinç yaşadı.

 

KADINLAR TAKIMI İKİNCİ OLDU

Aydemir’in başarısı Karakeçili ilçesinde yaşayan ailesi ve vatandaşlara da büyük mutluluk yaşattı. Esma Aydemir’in babası Ahmet Aydemir, yaptığı açıklamada, kızının öğretmenlerinin teşvikiyle atletizme başladığını söyledi. Özverili çalışmaları ve büyük gayretiyle bu başarıları elde ettiğini ifade eden baba Aydemir, kendileri için en önemli şeyin ay yıldızlı şanlı bayrağın dalgalandırılması olduğunu dile getirdi. Dün, Mersin Nevin Yanıt Spor Kompleksi’nde düzenlenen Avrupa 10 Bin Metre Kupası’nda, milli atlet Esma Aydemir altın madalyayı kazanırken kadınlar takım sıralamasında Türkiye ikinci olmuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu