Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Aynı senaryo!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, geçmişte Karadenize’e giden ve atölyeleri kapanan tabanca fabrikasını hatırlatarak, “Aynı senaryolar Milli Piyade Tüfeği için kurgulanıyor düşüncesindeyiz. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

600 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Öcal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçmişte tabanca fabrikasının nasıl MKE’nin elinden alındığını anlattı. Öcal, “Tabanca yapımını özel sektöre biz öğrettik ve Karadeniz’e gitti. Şuan 7,65 mm, 9mm tabanca ve av tüfeği üreten atölyenin yerinde yeller esiyor. Bu üretimi şuan özel sektör yapıyor. Kırıkkale ve MKE kaybetti. O atölyede 600 kişi çalışıyordu” dedi.

SSM DAYATMASI GÜNDEMDE

Öcal, “Şuan Mehmetçik-1 (Milli Piyade Tüfeği)’in de özel sektöre verilme çabası var. Tabanca konusunda kurgulanan senaryo Milli Piyade Tüfeği için de kurgulanıyor. Daha önce MKE ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında 2014 yılı için 10 bin tüfek üretilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Şuan gündemde resmi ağızlardan yapılan açıklamalar var. Bu sayının 35 bin olacağı konusunda bir gündem oluşturuluyor. Bunu müsetaşarlığın bir dayatması olarak görüyoruz. Bu tutum bizleri sıkıntıya sokuyor” dedi.

‘BAKAN YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR’

Öcal, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da yanlış yönlendirildiğini sözlerine ekleyen Öcal, “MKE bu tüfeği üretecek her türlü teknik donanıma sahiptir. Bugün üretimi özel sektöre vermek isteyenler Bakanımızı da yanlış yönlendiriyorlar. Daha dün bir yaygın basın organında farklı bir özel sektör firmasının da tüfek üretimine talip olduğu ve bakanlıktan onay beklediği yazıldı” dedi.

‘BU KAYBA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’

Milli Piyade Tüfeği projesinin tamamının MKE mühendislerine ve işçilerine ait olduğunu hatırlatarak, “Biz tabancamız gibi, Milli Piyade Tüfeğinin de Kırıkkale’den, Silah Fabrikasından gitmesine izin vermeyeceğiz. Bu proje bizim el emeğimiz, göz nurumuz. Bunun için tüm girişimleri yapacağız. Sonuçta Kırıkkale, esnafımız ve halkımız kaybedecek. Kırıkkale’nin bu kayba tahammülü yok. Yarın (Bugün) saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp, basın açıklaması yapacağız” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu