Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetSağlık

Bağımlılığa dur de!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulusal Ajansın 2015 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+Ana Eylem 1, Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri kapsamında AR-GE proje ekip üyesi Neslihan Uluyüz tarafından hazırlanarak koordine edilen “Bağımlılığa Dur De! ” adlı Avrupa Birliği projesinin Avusturya ve İsveç hareketlilikleri başarılı bir şekilde tamamlandı.

 

ETKİNLİKLERE KATILDILAR

Hareketlilikler ilimizde Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Bahşili Halk Eğitim Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay cemiyeti Kırıkkale Şubesinde yetişkin eğitimi veren 19 katılımcı ile gerçekleştirildi. Proje kapsamında 1-14 Mayıs tarihleri arasında yapılan ilk hareketlilikte; Avusturya’nın Viyana şehrinde Bağımlılıkla mücadelede Viyana’daki en büyük dernek olan VEREİN DİALOG tarafından ağırlanan katılımcılar, dernek yöneticisi Martin Weber ve Lisa Wessely tarafından hazırlanan madde bağımlılığı ve madde bağımlılığı ile mücadele yöntem ve teknikleri konusunda çeşitli sunum ve etkinliklere katıldı.

 

BİLGİLENDİRİLDİLER

Ülkemiz ve AB ülkelerindeki uygulanan faaliyetleri karşılaştırma fırsatı bulan katılımcılar ayrıca ülkemizdeki Madde Bağımlılığının önlenmesi için yapılan çalışmaları kapsayan sunumlar yaparak ülkemizin tanıtımına katkı sağladı. Proje katılımcıları Viyana’da Polis ve Gözaltı Merkezleri ile Madde Bağımlısı kişilere rehabilitasyon imkanı sağlayan kurum ve kuruluşları ziyaret ederek çalışma yöntem ve tekniklerini yakında inceleme fırsatı bulurken, bu kurumların uzman personellerinden Madde bağımlısı kişilere yaklaşım ve madde bağımlısı kişilerin uyuşturucu maddelerden kurtulmalarının nasıl gerçekleştirildiği konusunda bilgiler aldı.

 

DÖKÜMANLAR ALDILAR

Genel olarak Avusturya’nın Bağımlılığa Karşı Mücadele Sistemi hakkında bilgi edinen katılımcılar boş zamanlarında ise kültürel geziler kapsamında Avusturya’nın tarihi ve turistlik bölgelerini ziyaret eeden katılımcılar, İkinci hareketlilik olan İsveç hareketliliği 29 Mayıs /11 Haziran tarihleri arasında İsveç’in başkenti Stocklohm!e gerçekleştirildi. Studieförbundet Vuxenskola kurumu tarafından ağırlanan katılımcılar, kurumun eğitim sorumlusu Marina Carlsson tarafından hazırlanan sunum ile İsveç eğitim sistemi hakkında geniş bilgi edindiler. İsveç’te  Madde Bağımlılığı ve Mücadele yöntemleri konusunda uygulanan yöntem, teknik araç ve gereçler hakkında bilgilerin verildiği sunum ve kurum ziyaretlerin de katılımcılar, ülkemiz ve AB ülkelerinin uyguladıkları faaliyet ve çalışmaları karşılaştırma imkanı bularak iyi uygulama örnekleri hakkında gerekli not ve dokümanları aldılar.

 

TAKİP VE KONTROL

Ayrıca Stckholm  İş-Kur yetkilisi olan Filiz Eker tarafından yapılan sunumda ise Madde Bağımlısı olmuş ve akabinde rehabilite edilerek Madde Bağımlılığından kurtulmuş olan kişilerin topluma kazandırılma aşamaları ve bu kişilerin tekrar madde bağımlılığına dönüş yapmamaları için takip ve kontrollerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verildi. Göçmenlerin çoğunlukla yaşadığı Tumba bölgesinde Sosyal Yardım Uzmanları ve Polisin yaptığı başarılı çalışmalar ile bu bölgede yaşayan insanların Uyuşturucu Madde ile tanışmalarının nasıl önlendiği, madde bağımlısı olmuş kişilerin ise nasıl rehabilite edildiği konusunda katılımcılarımıza ziyaret edilen kurum uzmanları tarafından bilgiler verildi. Katılımcıları eğitim ve kurum ziyaretleri dışında kalan zamanlarda Stockholm’ün tarihi ve turistlik yerlerini ziyaret ederek genel kültürlerini artırmışlardır.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu