Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bağımlılıkla mücadele için akran eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bağımlılıkla mücadele için akran eğitimi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası Ar-Ge Birimi, Hugs Not Drugs Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında, kötü alışkanlık riskli bulunan okullarda uyuşturucu ile mücadele konusunda görev üstlenmek isteyen bazı öğrencilere eğitim verdi.

 

BAĞIMLILIK ÖNLEME VE HAYIR DEME

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası Ar-Ge Birimi, Hugs Not Drugs Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında; kötü alışkanlıklarla ilgili 5 riskli okulda seçilen 20 öğrenciye, sigara, alkol ve bonzayi gibi kötü alışkanlıklarla mücadele noktasında, görev üstlenmeleri için projenin temel faaliyet ve amaçları anlatıldı. Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından öğrencilere tanıtılırken, proje komisyonunda görevli rehber öğretmenleri Efraim Soyak, Lütfü Vanlıoğlu ve Esra Okur tarafından Yeşil Vadi Musa Saydam MTA Lisesi’nde öğrencilerine ‘Bağımlılık Önleme ve Hayır Deme’ konulu akran eğitimi verildi.

 

TÜRKİYE’DE İLK DEFA KIRIKKALE’DE UYGULANDI

Eğitim sonrasında; Türkiye’de ilk defa Ar-Ge birimimizce yurt dışından getirtilen “Alkol ve Uyuşturucu Similatör gözlüğü” ile öğrencilerimize alkol ve uyuşturucunun insanlar üzerindeki yıkıcı ve olumsuz etkisi üzerine bir de denge, yürüme ve mantıklı düşünebilme konulu workshop düzenlendi.

 

BAĞIMLILIKTA AKRAN EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Bağımlılıkta akran eğitiminin önemini anlatan eğitimciler, “Sosyal etkileşimi olan, birbirleriyle eşit statüde yer alan, benzer dil, tutum ve davranışa sahip olan öğrencilerimizde bağımlılıkla ilgili bilgi, davranış ve tutum değiştirmek amacıyla yapılan bu akran eğitimimiz, problem noktasında riskli 5 pilot okulumuzda bağımlılıkla mücadele konusunda okul yönetimlerimize fayda sağlayacaktır, bu eğitimin diğer okullarımıza da rol model olması arzu edilmektedir” dediler.

 

AKRAN EĞİTİM PROGRAMI

“Akran Eğitim Programımız, 1- Tanışma etkinlikleri, Balon etkinliği, Ev sahibi- kiracı etkinliği. 2- Video Sunumu, Sigaranın içerdiği maddeler ve zararları, Alkolün zararları. 3- Hayır Diyebilme Etkinliği, Günlük hayatta karşılaştığımız hayır diyemediğimiz durumlar, Hayır deme yöntemleri, Drama çalışması, Akranlarla iletişim kurabilme yöntemleri. 4. Workshop çalışması, Alkol ve uyuşturucu alan biriyle eş değer görme yetisine sahip (Simülasyon gözlüğü) gözlüklerle öğrencilerin belirlenen alanlarda yürümeye çalışması”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x