Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Bağımsızlığımız peşkeş çekiliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ziya Kavlak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında iktidara sert eleştirilerde bulundu. Kavlak, “Ülkemizin yönetim kademelerinde olanlar tarafından, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız, tüm ulusal değerlerimiz, ulusal egemenliğimiz ve tam bağımsızlığımız yandaşlara ve uluslar arası tekellere peşkeş çekilmektedir” dedi.
ŞÜKRAN VE ÖZLEMLE ANIYORUZ
Kavlak kutlama mesajında şu  açıklamalara yer verdi; “Kökeni, Ulusal Kurtuluş Savaşımıza dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını kutlamaktayız. Bu anlamlı günü borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm devrim şehitlerimizi sevgiyle, şükranla ve özlemle anmaktayız. 94 yıl önce açılan bu meclis, hem ülkemizin kurtuluşuna, hem de yeni bir devletin kuruluşuna öncülük eden, yeryüzünde eşi olmayan tarihi bir olguya sahiptir. Dünyada ilk kez emperyalist devletlere karşı zafer kazanılarak, çeşitli oyunlar ile yoksul Türk Halkını kaderine terk eden çürümüş ve yozlaşmış bir yapıyı sona erdirip yepyeni bir cumhuriyetin kurulması, demokratik ve laik bir yönetim biçiminin gerçekleşmesi, çağdaş ve aydınlık bir yaşam biçiminin belirlenmesi ve bunun için yapılan tüm yenilikler, 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal’in liderlik ettiği TBMM’nin attığı adımlarla gerçekleşmişti.
ZULÜM BOYUTUNA VARDI
Bugün ülke olarak geldiğimiz durum çok karanlık ve belirsizdir. Yıllardır ülkeyi yöneten aydınlıktan ve bilimden payını alamamış sığ iktidarlar, ülkemizi yangın yerine dönüştürmüş ve içinden çıkılması zor sorunlarla karşı karşıya bırakmışlardır. Ülkemiz, tarihinde eşi görülmemiş bir ekonomik ve siyasi bunalımla karşı karşıyadır. İşsizlik, yoksulluk, açlık ekonomik krizle daha da artmıştır; her gün yeni bir yolsuzluk ortaya çıkmaktadır. Yolsuzlukları ortaya çıkanların pişkinlikleri, toplum tarafından hayret ve ibretle izlenmektedir. “İleri demokrasi” adına yapılan hukuk dışı uygulamalar, zulüm boyutuna varmış ve insanlara korku salarak, olumsuz etkiler yaratmaktadır.
SÖMÜRGECİLİĞİ KABUL EDENLERİN DEVAMI
Kendilerine muhalif olan herkese öfke saçan ve saldırgan tavırlarda bulunan siyasi iktidar, ileri faşizme doğru hızla yol almaktadır. Atatürk’ün Aydınlanma Devrimini ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışan siyasi iktidar, ülkemizi ortaçağın karanlığına döndürmek için yoğun bir şekilde uğraşı vermektedir. TBMM’nin açılışından 94 yıl sonra, bugün ülkemizde yetkili ve güç sahibi olanlar, Türk Halkına saldıran, 1919’lu yılların mandacılığını, sömürgeciliğini kabul edenlerin devamıdır, torunlarıdır.
CUMHURİYETİN İÇİ BOŞALTILIYOR
Ülkemizin yönetim kademelerinde olanlar tarafından, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız, tüm ulusal değerlerimiz, ulusal egemenliğimiz ve tam bağımsızlığımız yandaşlara ve uluslar arası tekellere peşkeş çekilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Halkının değerlerine saldırılarak, ülke bütünlüğünü dağıtmaya, etkisizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya ve parçalamaya yönelik ahlaksızca eylemler yapılmaktadır. Cumhuriyetin içi boşaltılırken, sessiz kalanlar da tarihin sayfalarında karanlıklar içinde, “gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde” kalacaklardır.
MUTLAKA HESAP SORULACAK
Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Halkı 94 yıl önce olduğu gibi bu oyunu bozacak bilgi,birikim ve kabiliyete sahiptir.Mustafa Kemal Atatürk ve onun eşsiz devrimlerini kendi menfaatlerine aykırı olduğu için hiçe sayanları ve kötüleyenleri  bu millet affetmeyecek ve hesabı mutlaka sorulacaktır.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu