Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Her bağış yeni bir hayat

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Her bağış yeni bir hayat

Organ Bağışı Haftası sebebiyle kurdukları stantta açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdür Yardımcısı Adem Yeni, organa ihtiyaç duyma ihtimalinin sahip olunan organın bağışlanması ihtimalinden daha yüksek olduğu dile getirdi.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda organ bağış standı kuruldu. Burada organ bağışlamanın ne kadar hayati olduğu vatandaşlara anlatıldı. Düzenledikleri etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdür Yardımcısı Adem Yeni, “3-9 Kasım günleri arası tüm dünyada Organ Bağış Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda müdürlük olarak bazı programlar yaptık. Bir haftalık bir eğitim programımız vardı.”

 

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

“Son iki gündür de organ bağışını insanlara alıştırmak için kampanya tarzında bilgilerini alıyoruz. Onların organ bağışında bulunması için teşvikte bulunuyoruz. Eğer soruları varsa onların cevaplarını veriyoruz. Bu tür bir etkinlik yapıyoruz. Dün üniversitede yoğun ilgi vardı öğrenciler tarafından, maalesef yanlış bilgilendirmekten dolayı belli yaşın üstündeki insanlar pek talep göstermiyor bize.”

 

ORGAN BAĞIŞI YAPABİLİR

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, almış olduğu kararla herhangi bir maddi çıkar söz konusu olmaksızın, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. 2238 sayılı Yasa’ya göre 18 yaşını doldurmuş ve akli melekelere sahip her birey organ bağışı yapabilir. Organ bağışınızı size en yakın hastaneye, ehliyet alırken Emniyet Müdürlüğüne ya da İl Sağlık Müdürlüğüne yapabilirsiniz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x