Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıGündemKırıkkaleManşet

Bahşılı’da geleneksel iftar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ramazan Ayı ile birlikte ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışma gerçekleştiren Bahşılı Belediyesi, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinin bu yıl üçüncüsünü düzenledi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği yemekte konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Uyar, “Kardeşlik duygusunun arttığı bu ayda paylaşmanın önemine vurgu yapmak istedik” dedi.

 

MANEVİ ATMOSFER YAŞADIK

Göreve geldiği günden itibaren ilçe yatırımlarına hız veren Bahşılı Belediyesi, Ramazan Ayı ile birlikte ilçe içerisinde iftar programı düzenledi. Geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü yapılan iftar programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından konuşma yapan Başkan İbrahim Uyar, “Burada güzel bir manzara oluşturduk. Bu güzel Ramazan atmosferinde iftarımıza teşrif eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadesinde bulundu.

 

ORUÇLAR DUALARLA AÇILDI

Bahşılı’nın en iyi yatırım alabilmesi için çalıştıklarını dile getiren Uyar, “İlçemiz her geçen gün gelişiyor. İnşallah bu değişime ve gelişime bizler, yaptığımız hizmetlerle katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından ezanın okunmasıyla birlikte programa katılanlar oruçlarını açtı. Yemeğin ardından ilçe müftüsü Hacı Osman Solmaz dua ederek, kardeşlik duygusunun ebedi sürmesi temennisinde bulundu.

 

OSMANLI ŞERBETİ İKRAM EDİLDİ

Programda Ravza İlahi Grubu tarafından çeşitli gösteriler yapılarak, ilahiler seslendirildi. Ardından, iftar davetine katılan vatandaşlara ‘Osmanlı Şerbeti’ ikram edildi. Hemen akabinde Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılan Natalia, akrobasi hareketleriyle izleyenleri şaşkına çevirdi. Etkinlik kapsamında Hacivat-Karagöz, kuklalar konuşuyor ve ateşli dans gösterileri yer aldı.

 

PROGRAMA 2500 KİŞİ KATILDI

Yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın da yer aldığı programa, Milletvekili Abdullah Öztürk, Kaymakam Harun Ersin Polat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İlçe Emniyet müdürü Mehmet Yanıkoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. İftar programında kukla grubunun gösterisi sırasında çocuklara hediyeler de dağıtıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu