Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Bahşılı

Bahşılı’da Maaş Tepkisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı Belediyesi’nde gün geçmiyor ki bir olay yaşanmasın. Geçtiğimiz günlerde ilçe halkının büyük bir sorunu olan su ile ilgili problem devam ederken, şimdilerde ise belediye personelinin maaş sıkıntısı ile boğuştuğu kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Geriye yönelik bir personelin 10-12 Bin TL alacağı olduğu iddia edilirken, Belediye Başkanı İbrahim Uyar ve Başkan Yardımcılarının maaşlarında ise aksama veya geriye dönük alacak olmaması tepkilere yol açıyor.

 

KEYFİ UYGULAMA

Kırıkkale’nin en yakın ilçesi, şehrin arka bahçesi konumunda bulunması gerekirken çeşitli iç hesaplaşmalar ve çekişmeler nedeniyle sorunlar yumağı haline gelen Bahşılı’da hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay su sıkıntısı baş göstermişti. İlçenin 1 mahallesine sudan sebepler gösterilerek belediye yetkililerince su verilmezken, vatandaştan gelen tepki telefonlarına dayanamayan belediye yönetimi şebeke suyunu musluklara vermek zorunda kalması ile sonuçlanmıştı. Yine aynı ilçede bu seferde başka bir keyfi uygulama gün yüzüne çıktı.

 

UMURSAMAZ VE PERVASIZ TUTUM

Belediyede çalışan personelin iddialarına göre Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar döneminde personel maaş alamamaya başladı. İddiaya göre bazı çalışan personele maaşını elden vererek kağıtla imza attıran Başkan Uyar, banka hesaplarına para yatırmazken, bu uygulamaya karşı çıkan personellere 8 ayda 2 bin 400 TL ödeme yapıldı. Bu duruma isyan eden personeller ise haklarını CİMER, BİMER gibi yerlerden aramaya başladı. Öte yandan ise geldiği ilk günden itibaren kasadan geriye dönük veya mevcut döneme ait tek kuruş maaş alacağı bulunmayan Uyar ve belediye başkan yardımcılarının bu umursamaz ve pervasız tutumu ise tepkilere neden oluyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x