Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSulakyurt

Bakan İzci Kampına Yeşil Işık Yaktı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Sulakyurt ilçesine İzci kampı kurulması projesi  o tarihteki Gençlik ve Spor Bakanlığı  ile  Orman Bakanlığı arasındaki yasal mevzuatlardaki engeller Sulakyurt ilçesine kurulacak olan İzci kampı askıda kalmıştı.

Arazi ve Türkiye’nin her iline ortak mesafede olan Kırıkkale Sulakyurt ilçesi  İzci kampı için en ideal yer olarak tespit edilmişti. İlçenin girişindeki ormanlık bölgesi Sulakyurt ile Kalecik ilçesi yolu üzerindeki Kızıldere ormanlığı kamp alanı için Türkiye’nin çok ilindeki izci kampı alanından daha uygun şartlarda olduğu  belirlenmişti.

 

Uzun yıllardır gündeme gelmeyen izci kampı Kırıkkale’ye  açılışlara gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu‘na basın toplantısında Haber Türk, Show Tv. Haber71 Gazetesi Muhabiri Arif Çakıroğlu’nun  sorusu ile gündeme geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu‘na Sulakyurt ilçesine izci  Kampı projesi  Gençlik ve Spor Bakanlığı ve  Orman Bakanlığı arasındaki yasal mevzuatlardaki engeller Sulakyurt ilçesine kurulacak olan İzci kampı  senelerce askıda kalmıştı. Siz Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak kamp yeniden gündeme alınırsa kampın yer temininde Bakanlığınız olarak  onaylarımsınız sorusuna.  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ‘açıklamalarında’’ Biz Hükümet olarak her zaman eğitim kurumlarına çok önem verdik. Gençliğimizin ve öğrencilerimizin spor kamplarında eğitim almaları da  eğitime en büyük katkı sağlayacaktır. Bakanlık olarak bu teklif yeniden Orman ve Su İşleri Bakanlığına geldiğinde kabul ederiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ta bize ne gibi hizmet düşerse seve seve yaparız.’’ açıklamalarında bulundu.

 

İzci kampının İç Anadolu’muza Kırıkkale Sulakyurt   ilçesine kurulmasına, Kırıkkale Milletvekillerimize, Valimize ve Sulakyurt Kaymakamı ile Belediye Başkanın çabalarına düşüyor.

 

Türkiye İzcilik Federasyonu, İzciliğin Dünyada 1907 yılında kurulmasının akabinde Türkiye’de izciliğin 1910 yıllarında kurulduğunu biliyoruz. 1904 Yılında O zamanlar bize ait olan Beyrut’ta Tevfik Efendi tarafından izciliğin temeli sayılabilecek bir teşkilatın kurulduğuna dair belgelere de sahibiz. İzcilik zaman içinde Gençlik Spor ve Milli Eğitim Bakanlıklarında yürütüldü. 1989 da her iki teşkilatta da kuruldu. Bunun ardından Türkiye İzcilik Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde 1992 yılında kuruldu. 14 yıl Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren federasyonumuz, 02 Şubat 2006 tarihinde özerk statüye kavuşarak, bağlı kurum vasfından çıktı. Özerklik kararı ile federasyonumuz özel hukuka tabi tüzel bir kişilik halini aldı. Türkiye İzcilik Federasyonu Dünya İzci Hareketi Teşkilatı (WOSM) ve Dünya Kız İzci Teşkilatı (WAGGGS) üyesi Türkiye’de tek teşkilattır.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x