Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKöşe YazılarıManşet

BAL’da şampiyonların mücadelesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

BAL’da şampiyonların mücadelesi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriBAL’da şampiyonların mücadelesi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKADİR YAHŞİ – [email protected]
HABER – YORUM – ANALİZ
Türkiye’nin 5. seviyedeki futbol ligi konumunda bulunan Bölgesel Amatör Ligi(BAL)’nde bir sezonun daha sonuna geliniyor. 12 grupta da şampiyonluk ve düşme potası aşağı yukarı belli oldu. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kadir Yahşi, 12 grubun da şampiyonluk şanslarını ve Play-Off turunu değerlendirdi. İşte o analiz…
BAL Ligi Türkiye’nin en zorlu geçen birkaç liginden biri. Bana göre 3. Ligden daha çok para ve zaman harcanan bir lig. Hatta futbol çekişmesi anlamında da daha ön plana çıkıyor. Üstelik Türkiye liglerinin geneli baz alındığında, PTT 1. Lig ekiplerinden daha çok taraftar kitlelerine hitap eden bir çok takım var. Üstelik bu takımlar, TFF bazında amatör geçiyor. Çok ilginç bu ligin en güzel yanı ise, bölgesel çekişme ve yaşanan büyük heyecan.BAL’da şampiyonların mücadelesi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Son 5 yıldır yaşanan bu kıyasıya mücadelede, bu sezon hiç olmadığı kadar çekişme yaşandı, yaşanıyor. Bu yıl değişen lig statüsü de, aslına bakarsanız ligin kalitesini daha da artırdı. 12 grupta da şampiyon olacak takımların direk 3. Lige çıkamaması dezavantaj gibi gözükse de, aslında ligin kalitesini en üst seviyeye çıkaran bir durum. Kısacası 3. Lige çıkmak o kadar kolay olmamalı. Nitekim şampiyon olmak kolay değil. Üstene Play-Off eklenince BAL’ın kalitesi sınırları zorluyor. Şimdi gelelim şampiyonluk şanslarına…
12 grup kendi içerisinde yaşadığı büyük çekişmede zaman zaman tatsız durumlarında olduğu aşikar. Bu sezon adeta ilkler yaşandı. Hiçbir sezon olmadığı kadar BAL ligi takımları isimlerini ulusal arenada rahatlıkla duyurmayı başardı. Özellikle 12.Grup’ta fırtına gibi esen ve bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kocaelispor’un Türkiye genelinde ön palana çıkması, BAL Liginin hafife alınmayacağının ispatı olarak görüyorum.
 
Bazı liglerde şampiyonlar belli. Ancak belli olmayan gruplarda da kıyasıya mücadele var. Takımların durum değerlendirmelerinde muhtemel ihtimalleri baz olarak yorumladım. Olur da şampiyon olarak söylediğim takımların haricinde takımlar şampiyon olursa, şimdiden af ola.
BAL’da şampiyonların mücadelesi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
1.GRUP
12 takımın mücadele verdiği 1. Grupta Bingölspor, Elbakspor ve Kurtalanspor şampiyonluk mücadelesi veriyor. Kurtalan aslında şampiyonluğa uzak. Matematiksel olarak şansı var sadece. Bu grupta şampiyonluk yolu Yüksekova Belediye’den geçiyor. Bingölspor, Elbakspor’un 3 puan önünde ve ikili averajda da üstün olması şampiyonluk şansını güçlendiriyor. Elbak’ın işi zor.
2.GRUP
En yakın rakibine 7 puan gibi büyük bir fark atan Elaziz Belediye, şampiyonluğun favorisi. Maç fazlası olmasına rağmen kalan maçlarından sadece birini alması halinde şampiyonluğu garantiliyor. Fazla söze gerek yok bence.
3.GRUP
Bu grupta henüz hiçbir şey net değil. Zağnosspor’un şampiyonluk ipini göğüslemesi için deplasmanda lider Iğdır’ı yenmesi gerek. Ancak bu çok zor. Iğdır bir il takımı ve kesinlikle son 3 maçta bu şansı hiçbir takıma vermeyeceğini düşünüyorum. Şampiyon Iğdır olur.
4.GRUP
Erbaaspor ve Amasyaspor’un büyük bir çekişmesine şahit oluyoruz bu grupta. Gönlüm tanıdığım isimlerin olduğu Erbaaspor’da ancak şampiyon olmaları gerçekten çok zor. Bu hafta Amasyaspor ile şampiyonluk maçına çıkacaklar. Amasya yine bir il takımı ve coşkulu. Evinde Erbaaspor’u yenmesi halinde şampiyon olacaklar. Ellerine geçen bu büyük fırsatı sanırım kaçırmazlar.
5.GRUP
Kırıkkalemizi de ilgilendiren bir grup. Çünkü Play-Off’ta karşımıza bu grubun şampiyonu çıkacak. Rakibine 5 puan fark atan lider Sarayönü, muhtemelen ipi göğüsleyecek. Ve Kırıkkalespor’un karşısına çıkacak. Sarayönü, Konya’nın ilçesi. Merkeze yakın bir ilçe. Zorlu rakiplerin arasında bu gruptan çıkmaları takdire şayandır. Ancak Play-Off’ta bu takımın fazla şansı olmadığını düşünüyorum.
6.GRUP
‘O sene bu sene’ parolası ile çıktığımız sezonu şampiyonlukla tamamlamaya ramak kaldı. İstisnasız en büyük şampiyon adayı biziz. Yani Kırıkkalespor. Yozgatspor ile sezon boyunca yaşanan çekişmenin sonucunda her şeyi ile şampiyonluğu hak eden tabii ki Kırıkkalespor. Ve tek mağlubiyetle sezonu tamamlayacak olmanın gururu var içimizde. Play-Off’ta da rakibimiz Sarayönü olacağını varsayarsak; Türkiye’nin hangi stadı olursa olsun tıklım tıklım doldururuz ve 3. Lige çı-ka-rız. Net konuşuyorum. Çünkü bu yıl BAL Liginin borçsuz ve futbolcusunu parasız bırakmayan tek takım Kırıkkalespor. Sezon boyunca üstüne koyarak bu günlere geldi. Grupta Ankara’nın ve İç Anadolu’nun en güçlü rakipleri ile yarışarak liderliği sonuna kadar hak etti. Taraftar gruplarının şampiyonluk için aşırı istek ve arzusunu da unutmamak gerek. Kırıkkale için 3. Lig uzak değil.
7.GRUP
Sezon başında yaptığı transferlerle şampiyonluğu haftalar öncesinden garantileyen Afjet Afyonspor, BAL Liginin kalbur üstü takımlarından. Kocaelispor’dan sonra en güçlü ekip diyebiliriz. Lige çok sağlam başladılar ve son haftalarda şampiyonluğun geldiğini anlayınca düşüşe geçtiler. Bir kaç mağlubiyet almalarına rağmen ligde şampiyon oldular. 8. Gruptan gelecek şampiyon takımı da rahatlıkla geçip, 3. Ligin yolunu tutacaklardır.
8.GRUP
En çok tereddütte kaldığım lig. Bartınspor, Halide Edip Adıvar SK ve Vefaspor’un şampiyonluk için mücadele ettiği ligde cadı kazanı kaynıyor. Kaybeden değil, bir beraberlik bile alan şampiyonluktan olur. Bu ligde İstanbul takımı HEASK bana göre şampiyonluğa en yakın ekip. Çünkü en kolay fikstür onların. Bartınspor’un bu hafta Paşabahçe’ye takılacağını düşünüyorum. Bartınlılar kızmasın, bu durumu daha önce düşüneceklerdi. Lider olmaları şimdilik güzel ancak bu hafta koltuklarını kaybedebilirler. HEASK şampiyon olabilir. Bu tecrübeye sahipler.
9.GRUP
Yine BAL Liginin güçlü ekiplerinden Kütahyaspor, bu grupta şampiyon oldu. Play-Off’ta da büyük ihtimalle rahatlıkla 3. Lige çıkacaktır. Kütahya, BAL liginde para harcayarak çıkılması gerektiğini gösterdi. Lige çok iyi bir girişi yaparak fors ettiler. Ege takımları genelde zordur ancak Kütahya bu sezon fazla zorlanmadı. Tek mağlubiyetleri ise çok ilginç. Kendi evlerinde İzmir’in hırçın takımı Torbalı’ya kaybettiler. Bu da onların tek nazar boncuğu olsun.
10.GRUP
Sökespor’un lider olduğu grupta, benim favorim Muğlaspor. Sökespor’un hem maç fazlası hem de Muğla’nın kolay fikstürü, Söke için şampiyonluk umutlarını başka bahara bırakıyor. Muğla aslında sezona hiçte iyi başlamamıştı. Fakat sezon arasında kendilerini toparlayarak şampiyonluktaki iddialarını gösterdiler. Söke’ye kaybetmelerine rağmen Muğla şampiyon olur.
11.GRUP
Genellikle İstanbul takımlarının yarıştığı ligde büyük mücadele yaşanıyor. Alemdağ ve Mudanya’nın maç fazlalıklarını düşünürsek, Sultangazi’nin ipi göğüslemesi yakın görünüyor. Ancak Play-Off’ta işleri çooook zor. Sultangazi şampiyon olursa emin olun liginde bulunanların zayıflığındandır. Bu grupta bazı takımlar beklenen arzu ve isteği gösteremedi. Sultangazi son 8 maçında şampiyonluğu hak ettiğini gösterdi.
12.GRUP
Tartışmasız BAL Liginin bana göre en güçlü ekibi Kocaelispor. Ve şampiyon oldular. Play-Off’ta kim gelirse gelsin rahatlıkla yeneceklerdir. Ve 3. Lige çıkacak en garanti takım diyebiliriz. Kocaeli maalesef Türkiye’nin mahsun çocuğu olmuştu. İnşallah eski günlerine dönecekler. Allah bir daha onlara BAL Ligini göstermesin. Böylesine büyük ve sanayi kenti olan şehre amatörlük yakışmıyor.
BAL’da şampiyonların mücadelesi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x