Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Balıkçıların Gözü Sezonda

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balık sezonunun açılmasına 2 ay kala umutlu bir bekleyiş içinde olan Kırıkkaleli balıkçılar hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. 1 Eylül’de başlayacak olan sezona iyi bir şekilde girmek isteyen balıkçılar, hazırlıklarını bitirmek üzere.

 

YERLİ BALIK ÇOK OLACAK

Yeni sezonda yerli balıkların daha fazla olmasını bekleyen balık satıcıları, palamut balığının fiyatının çok düşeceğini tahmin ettiklerini anlattılar. Kırıkkaleli balıkçılar, bu sene iyi bir balık sezonu geçirmeyu umut ettiklerini söyleyerek “Bu sene yaz mevsiminde genellikle çipura, levrek, granyoz sattık. Eylül ayı itibari ile yerli balığın bu sene çok olacağını düşünüyoruz. Denizleri iyi bilen ve gözlemleyen arkadaşlarımız hep bunu işaret ediyorlar. İnşallah Eylül 1 itibari ile çok güzel balıklar olacak” açıklamalarında bulundular.

 

HAMSİ OLMAYABİLİR

Öte yandan yeni sezon ile birlikte palamut balığının çok olmasının beklendiğini, bu sebeple hamsinin fazla olmayacağına dikkat çeken balıkçılar “Palamut çok olacağı için hamsiyi kovalıyor. Hamsinin bu sene pek de fazla olacağını düşünmüyorum. Palamut çok olunca hamsiyi kaçırıyor. Bu sene bol bol palamut yiyeceğiz ve de hamsi parasına. Normalde yerli palamut’un tanesi 30 liraya satılıyordu. Büyük bir bolluk olursa 3 tanesini 10 liraya satabileceğimizi düşünüyoruz. Bu sene tanesi 700 gram ile 1 kilo arası değişen çok büyük palamut balıkları olacak” dediler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x