Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Balışeyh’te arıcılık kursu açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Balışeyh Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Işıklar köyünde arıcılık kursu açıldı.
AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kursun açılışına İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Oğuzhan Guni, Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zafer Yorulmaz, Kırıkkale Halk Eğitim Müdürü Yetiş Şahin, Balışeyh Halk Eğitim Müdürü, Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir, teknik elemanlar ve kursiyerler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz birliğin 250 aktif üyesi olduğunu söyledi. Orman İşletme Müdürlüğü ile bal ormanı kurulmasına yönelik çalışma yürüttüklerini, İl Özel İdare ve bakanlık bütçesinden de arıcılığa yönelik proje hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi. 2014 yılında ORKÖY destekleri kapsamında 15 arıcıya kovan desteği verilmesini sağladıklarını, bu çalışmaların ileriki yıllarda da devam edeceğini ifade etti.
106 BİN TL DESTEK
Kursun açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, “Kırıkkale’de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayarak bu potansiyelden daha fazla yararlanmak için birlik üyesi arıcıları çeşitli kaynaklardan desteklemeye çalıştıklarını açıkladı. Bu kapsamda arı yetiştiricilerine yönelik olarak 2014 yılında İl Özel İdare destekleriyle 134 çiftçimize 75 bin TL değerinde 5’er paket 6 ‘şar çıtalı canlı arı dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kırbaş, ayrıca bakanlık bütçesinden 2014 yılı için 158 arıcıya 10 bin 658 kovanda 106 bin 580 TL destek ödemesi yapılacağını bildirdi.
80 SAAT SÜRECEK
Kırbaş şöyle devam etti; “Arıcılık kursu 80 saat sürecek olup kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Eğitimi Ziraat Mühendisi Mesut Çiftçi verecektir. Eğitimde; arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı ürünleri polen, propolis, arı sütü, bal mumu ve kaliteli bal üretimde flora etkileri gibi konularda bilgilendirme yapılacaktır”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu