Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BalışeyhGündemKırıkkaleManşetSiyaset

Banka gitti, matik kaldı!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÇERİKLİ’DE ÇİFTÇİLİĞİ BİTİRDİLER, BANKA ŞUBESİ BELDEYİ TERK ETTİ.

 

MHP Milletvekili Adayları seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamına Çerikli Beldesini ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında Çerikli halkı, MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer’e banka şubelerinin gittiği yönünde şikayette bulundu. Göçer, ‘‘Çerikli’de çiftçiyi, esnafı ve ticareti bitirdiler. Bankalar da bu yüzden beldeyi terk ediyor’’ dedi.

 

BU DURUMA GETİRDİLER

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Merkez İlçe Başkanı İlyas Canöz, İl Başkan Yardımcısı Soner Gençer, MHP milletevekili adayları Seyit Ahmet Göçer ve Abdullah Pekgöz dün Balışeyh İlçesi ve Çerikli Beldesi’ni ziyaret ettiler. İl olarak Çerikli Beldesi’nde kurulan pazaryerinde esnaflarla ve vatandaşlarla görüşen MHP’liler daha sonra Balışeyh İlçesi’ni gezdiler. Çeriklili esnaflar ve vatandaşlar Milletvekili Göçer’e Çerikli’deki banka şubesinin gittiği yönünde şikayette bulundular. Göçer, ticarette ve çiftçilikte Çerikli’nin önemli bir yeri olduğunu ancak son yıllarda beldede ticaretin bitirildiğini söyledi. Göçer, ‘‘Bu nedenle banka şubesi ticaret olmayan yerde kalmıyor. Bu durum diğer ilçelerimizde ve beldelerimizde de aynı. Kırıkkale’de tarımı, çiftçiliği ve ticareti bu duruma getirdiler’’ diye konuştu.

 

KIRIKKALE VAATLERE KANMIYOR

AKP’nin 13 yıldır çiftçiyi borç batağına sürüklediğini, tarım alanlarının sürekli küçüldüğünü ve köylünün şehre göç ettiğini sözlerine ekleyen Göçer, ‘‘Şimdi partimizin programından kopya çekip, gübrenin KDV’sini ÖTV’sini kaldıracağız diyorlar. 13 yıldır vergilerle, dünyanın en pahalı mazotuyla çiftçiyi perişan edenler şimdi mi çiftçiyi hatırlamaya başladı?’’ dedi. Göçer şöyle devam etti: ‘’13 yıldır iktidarda olan partinin vekilleri Çerikli Beldesi’nde bakna şubeleri kapatılırken ne yapıyordu? Neden buraya gelip, çiftçinin, ticaretçinin sorunlarına çare olmak için çaba sarf etmediler? Şimdi borç batağına sürükledikleri çiftçiye vaat veriyorlar. Kırıkkaleliler artık bu vaatlere kanmıyor. 1 Kasım’ı sabırsızlıkla bekliyorlar.’’

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu