Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Baro, Özgecan’ı unutmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kadına yönelik şiddetin simge ismi olan Özgecan Aslan, katledileli 1 yıl oldu. Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Özgecan Aslan’ı ölüm yıl dönümünde unutmadı.
 
YAŞAM HAKKI ALINMASAYDI O DA SEVEBİLİRDİ
Baro Kadın Hakları Komisyonu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Özgecan Aslan’ın katledilişinin üzerinden tam koskocaman bir yıl geçti. Özgecan yaşasaydı şayet mezun olmaya bir adım daha yaklaşacak, belki çok sevecek aşık olacak, çok sevilecek, bütünlemelere kalma heyecanını yaşayacaktı belki. Her ayın 7’sinde KYK bursunun yatmasını dört gözle bekleyip aldığı gibi arkadaşlarıyla alışverişe gidip sonra da evine dönmek için dolmuş bekleyecekti belki. Acı tatlı telaşları, fark etmediğimiz edemediğimiz ayrıntılarıyla dolu ama iyi ama kötü bu hayatı o da yaşayacaktı. İzin vermediler Özgecan’a. Bizim romanlarda okuyup da hayret ettiğimiz, yazarı bu cinayeti nasıl düşünmüş nasıl bir hayal gücü dediğimiz türde bir katledilişe kurban gitti”
 
208 KADIN TACİZ EDİLDİ
Yapılan açıklamada, “ Bianet verilerine göre son bir yılda; 278 kadın daha öldürüldü; 133 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi; 202 kadın, erkekler tarafından fuhuşa zorlandı; 386 kadın, cinsiyetinden kaynaklanan sebeplerle erkekler tarafından yaralandı; 208 kadın taciz edildi. Bunlar sadece kayıt altına alınanlar. Kapalı kapılar ardında yaşananlar, duymadıklarımız, duyuramayanlar. En acısı da duymazdan görmezden geldiklerimiz. Suçlu kadına şiddeti insan hakları ihlali olarak göremeyen bizlerde. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddeti engelleyici yasal mekanizmalar uygulanmadığı için politiktir.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu