Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Başarının yolu mesleği sevmekten geçer

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başarının yolu mesleği sevmekten geçer KTSO, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen Meslek Tanıtım Günleri´nin kapanış programı Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz Türkiye´nin özellikle son yıllarda meslek erbaplarına ih
tiyaç olduğunu söyledi. TSO Başkanı Varlı ise ‘iş hayatında başarının yolu mesleği sevmekten geçer´ dedi.

DOKTORA DA İHTİYAÇ VAR ARA ELEMANA DA
Meslek seçimi aşamasında olan lise öğrencilerini çeşitli meslek erbaplarının buluşturulup gençlere, ilgili oldukları meslekler hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meslek Tanıtım Günleri´nin kapanış programı Vali M. İlker Haktankaçmaz´ın katılımı ile Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay ve il istihdam kurulu üyeleri ile meslek erbabı isimlerin katıldığı etkinliğe mesleki ve teknik lise öğrencilerinin ilgisi yüksek oldu. Meslek Tanıtım Günleri programının eğitim alanında büyük bir açığı kapattığını söyleyen Vali Haktankaçmaz salonu dolduran öğrencilere şöyle seslendi, ‘ülkemizin öğretmene, hâkime, doktora olduğu kadar işinde başarılı mobilyacıya, tornacıya, ara elemanına da ihtiyacı var. Bu da meslek liselerinin önemini gösterir. İşi, o işi yapan kişiden dinleyip öğrenmek bulunmaz bir nimet. Şehrimizde alanında başarı göstermiş isimleri bu etkinliğe katılarak öğrencilerle meslekle ilgili deneyimlerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum, siz değerli öğrencilerimize de başarılar diliyorum´.

YENİ PROJELER İÇİN ÇALIŞMA VAR

Meslek Tanıtım Günleri etkinliğinin eğitime, öğrencilere ve dolayısıyla iş hayatına, ülke ekonomisine, istihdama ve sektörel bazda kalitenin artmasına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, insanları iş hayatında başarılı olmalarının altın kuralının mesleği sevmek olduğunu belirtti. Varlı, bir mesleği tanımadan ya da sevmeden yola çıkmanın o işten verim alınamaması anlamına geldiğini söyledi. Varlı mesleki alanda eğitimlerin devamı ve eksiklerin tamamlanması için birçok yeni proje icra edeceklerini, ayrıca TSO olarak iş alanında kalitenin ve verimliliğin artırılması ve gençlerin meslek alanında yetiştirilmeleri yönünde atılacak her adıma destek olacaklarını söyledi. Gençlerin iş sahibi olabilmeleri ve işlerinde başarıyı yakalayabilmeleri için bu tür etkinlikler yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi 11 okulda gerçekleştirilen Meslek Tanıtım Günleri etkinliğinin iş yaşamına girmeye hazırlanan meslek liseleri öğrencilerine büyük katkısı olacağına inandığını söyledi. Okul yıllarındaki tozpembe dünyanın yerini çok çabuk hayatın gerçeklerine bırakacağını hatırlatan Tüfekçi, öğrencilerin kendileri ve aileleri için olduğu kadar al bayrağın dalgalanmaya devam etmesi için de çok çalışıp başarılı olmak zorunda olduklarını söyledi. Kırıkkale Meslek Lisesinin ilk mezunu olan ve etkinliğe meslek erbabı olarak katılan Kemas Makine AŞ sahibi Muzaffer Ünver de öğrencilere kendi başarı hikâyesini anlattı.

FİRMALARA PLAKET VERİLDİ

Kasım 2017-Nisan 2018 tarihleri arasında 11 Meslek ve Teknik Lisede yapılan Meslek tanıtım Günleri etkinliğinin her birinde ayrı alanlarda başarıyı yakalamış isim öğrencilerle buluşmuştu. Mesleğe adım atmak üzere olan öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak onlara iş hayatı hakkında tüyolar veren meslek erbabı isimlere etkinliğin kapanış gününde plaket verildi. Öğrencilerin iş hayatı hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için işlerinden ve zaman ayırarak etkinliğe katılan meslek erbabı isimler şöyle: Anadolu Vana AŞ´den Makine Teknikeri Murat Kıran, Emniyet Sanayi´den Makine Mühendisi Tayfun Çalışkan, Ercan Yemek´ten Şube Müdürü Mehmet Sayıl, ACE Ajans´tan Şirket Müdürü Caner Kırlangıç, Kemas Makine´den Elektrik Mühendisi Muzaffer Ünver, İspir Turizm´den Şirket Müdürü Ömer Çağıl, SMMMO Başkanı Ferman Aldemir, Özel Yaşam Hastanesinden İnsan Kaynakları Müdiresi Elif Baykal, Harita Mühendisi Engin Pehlivanlı, Kale Yaşam´dan Dr. Osman Çöteve, TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisinden Laboratuvar Teknisyeni İlhan Şahin.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x