Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Başkan Çaykara Açıklamalarda Bulundu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hizmet için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, başlattıkları yatırım hamlesiyle köyler ile yaylaların yol, su ve alt yapı sorunlarının zaman içerisinde büyük ölçüde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

ÖDENEK SORUNUMUZ YOK
İl Genel Meclisinin Kırıkkale halkına hizmet etmek için çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirten Murat Çaykara, “Hedefimiz önceki yıllara göre hizmetlerin daha artırılması. Köylerimizin ve yaylalarımızın sorunlarının tamamını çözmemiz mümkün değil ancak mevcut sorunları en aza indirmek için gayret göstereceğiz. Ödenek sorunumuz yok. Sorunların en aza indirilmesi için gece gündüz çalışacak, yoğun çaba harcayacağız” dedi.

SU OLMAYAN KÖY KALMAYACAK
İçme suyuna önem verdiklerini belirten Murat Çaykara; “Köylerimizde bulunan içme suyu hatlarının yenilenmesi asbestli boruların değiştirilmesi daha önce yapılan ve yıpranan su depolarının içlerinin fayansla kaplanarak hijyenik hale getirilmesi, eksik ve yeterli olmayan su depolarına yeni su depoları yapılması yeni içme su sondajlarının temini veya cazibeli içme suyu hatları yapılarak köye ve vatandaşlarla sağlıklı içme suyuna kavuşturmak hedefi ile çalışıyoruz. Kırıkkale’nin hijyenik ve modern şekilde suyu olmayan köyü kalmayana kadar çalışacağız” diye konuştu.

Su konusunda en acil ihtiyacın Delice’nin Doğanören köyü olduğuna dikkati çeken Çaykara, orada da birçok kez sondaj yaptıklarını ve suyu bulamadıklarını ve önümüzdeki günlerde bu sorunu da çözeceklerini söyledi.

KÖYLERDE SAYAÇ ODASI UYGULAMASI
Köylerin ferdi içme suyu şebekelerini yenilediklerini söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Köylerdeki suların boşa kullanılmasını önlemek için sayaç odası uygulamasına geçtiklerini söyledi. Sayaç odalarının Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğuna işaret eden Çaykara, “Köylere sayaç odası yapıyoruz. Bu sayaç odalarında köydeki hane kadar su sayacı koyarak her evin kendine ait sayacı olmasını sağlıyoruz. Kimin ne kadar su kullandığı belli olacak. Muhtarlarımız buradan ortak su parası toplayacak” dedi.

Ana arterlerin ihalesinin İl Genel Meclisi tarafından yapıldığını işaret eden İl Genel Meclis Başkanı Çaykara, “Evlere ulaşımını her abonenin kendisi sağlayacak. Köylülerin kullanmadığı suyu kapatmak zorunda kalacağı için doğrudan suda tasarrufa gidilmiş olacak. Şu anda birçok köyde bu kullanılıyor tüm köylerde bu sisteme geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

KÖY YOLLARINDA SIKINTILAR VAR
Kırıkkale’nin en büyük sıkıntısının köy yolları olduğunu vurgulayan İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, “Nasip olur ise önümüzdeki yıl İller Bankasından 20 milyon lira kredi kullanarak köy yollarında ana arterleri ve grup köy yollarını BSK yada sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz. Öncelikle birden fazla köyün geçiş noktasında olan grup yollarını ele alacağız” ifadelerini kullandı. Kırıkkale Genelinde yedi sekiz adet sulama gölet olduğuna dikkati çeken Çaykara, küçükbaş hayvan için köylerde gölet yapılabilmesi için köy muhtarlarının müracaat etmeleri halinde gölet yapma imkanı olduklarını söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x