Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinKırıkkaleManşetSon Dakika

Başkan Sakallı 600 bin nerede?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, “Elektrik borcu için 3 milyon TL gönderdik. Başkan farklı yerlere harcamış” açıklamasının ardından bazı gazetelere parayla ilgili açıklama yaptı. Ancak minibüslerden toplanan ve 5 yılda 600 bin TL’ye varan kayıt dışı para hakkında açıklama yapmadı.

ATALAY, “GEREKEN YAPILACAK” DEMİŞTİ
Keskin’de patlak veren su krizi önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınmış, Kırıkkale aday tanıtımında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın eleştirilerine neden olmuştu. Ulusal gündem olan su krizi konusunda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Biz elektrik borcunun ödenmesi için Belediye Başkanı Sakallı’ya 3 milyon TL gönderdik. Başkan bu parayı farklı yerlere harcamış. Gereken inceleme yapılacak” demişti.

SAKALLI CEVAP VERDİ
Sakallı bazı basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, “Hayatımın hiçbir döneminde böylesine bir töhmet altında kalmadım. 32 yıllık eğitimcilik ve akademisyen olarak ve 5 yıldır belediye başkanlığım süresince doğruluktan, hukuktan ve adaletten ayrılmadan, ‘tüyü bitmedik yetimin hakkı olduğu’ idraki ve kul hakkının ne kadar büyük bir vebal olduğu bilinci ile sorumluluklarımı hep yerine getirdim. Hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş boğazımdan aşmadı” gibi ifadelerde bulundu.

AÇIKLAMASI GEÇİŞTİRME OLARAK NİTELENDİRİLDİ
Sakallı, gönderilen 3 milyon TL’yi nereye harcadığı konusunda da geçiştirme açıklamalarda bulunarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, “Keskin Belediye Başkanı şimdi ortada yok” sözlerine karşılık, “Sanki yolsuzluk yapıp ortadan kaybolmuşun gibi bir yoruma açık olduğu için üzüldüm” dedi.

‘KESKİN SUSUZ KALDI, BAŞKAN DÜĞÜN YAPTI…’
Sakallı’nın 3 milyon TL’nin nereye harcandığı konusunda basına verdiği hesapta, “Elektrik, esnafa ödenen borç, personele ve icralık borç” gibi gider başlıkları kullandı. Sakallı’nın açıkladığı hesap konusunda kamuoyunda, “Hiç mi küsüratı yok? Çıksın evraklarla açıklasın” tartışmaları yarattı. Ayrıca Sakallı’nın açıklamasında, “Çok özel ve ailevi bir durum için Keskin’de bulunamadım” ifadelerine ise Keskinliler, “Keskin susuz kaldı, başkan düğün yaptı” tepkisinde bulunmuşlardı.

EVRAKLI AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Keskinliler ve kamuoyu Sakallı’dan 5 yıl süreyle her gün minibüslerden alınan para hakkında da açıklama bekliyor. Evraksız bir şekilde her minibüsten, “Keskinspor’a bağış” için alınan 10 TL’nin 5 yılda yaklaşık 600 bin TL’ye ulaşması, zaman zaman gündeme gelen bu para hakkında Sakallı’nın hiçbir açıklama yapmaması nedeniyle kamuoyu Sakallı’dan küsüratlı ve evraklı açıklama bekliyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
9 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Kasım HABALI
Kasım HABALI
19 Şubat 2014 11:47

Sayın sakallı,
Ankara’dan bir işim nedeniyle keskin belediyesine uğradım.
Ancak elektrikler kesikti. Eşimle bir saatten fazla bekledik. Öğrendik ki Belediyenin elektrikleri borcu nedeniyle kesik. Peki jeneratör yok mu diye sorunca Vardı ama o da arızalandı cevabı aldık.
Eşimle birlikte şu başkanla bir görüşelim diyerek üst kattaki makamına girdik. Ben de akademisyen olduğumu söyleyince laf lafı açtı. Başkan “Annem Babam mezarlarından kalksalar bir daha aday olmam” diyerek pişmanlığını dile getirdi.
Bu olay iki sene kadar önce oldu.
El insaf koltuk bu kadar mı sıcak. İnsanlarda onur,haysiyet erdem gibi özellikler ne zaman göçtü ülkemizden.
Yıllar sonra geldiğim güzel Keskin’i o halde görünce içim sızladı.
Adeta köyden farksızdı. Şunu da biliyorum Her toplum layık olduklarınca yönetilir.
Hiçbir siyasi bir mülahaza ile yazmadım. Hala içim sızlıyor da onun için.Sayın Sakallı’yı daha öncesi ve sonrası tanımam.
Allah’tan, önümüzdeki seçimlerin ülkemize esenlikler, Barış, Huzur getirmesini niyaz ediyorum
Kasım HABALI
Gazi Üniversitesi emekli öğretim üyesi.

ercan
ercan
17 Şubat 2014 18:25

Utanmaz adam…ama keskin bunlara sandikta cevap vermedigi surece besir atalay hep boyle davranacaktir…yani hesap sorma hikaye unutulup gidecek…5 yildir duzgun maas vermedi adam sorsaydi ya hesabini….

fgdsg
15 Şubat 2014 23:38

herkes kendi lafını kullansın öz keskinli,,, yorum yapıp dikkatleri başka taraflara çekerek siyasi ayak oyunları yapma kendi lafını ve yorumunu yap.

öz keskinliiiiiiiiiii....
öz keskinliiiiiiiiiii....
15 Şubat 2014 18:36

utanmaz adam keskinin efendisi keskin halkıdırrrrrr….

Köksal FİDAN
Köksal FİDAN
15 Şubat 2014 13:45

Bakın değerli keskinli arkadaşlarım.sayın cihat MENCET duyarlı ve değerli bir kardeşimiz olarak bu paraların akıbetini sormaktadır.haklı değilmidir.belediye kasasına giren tek kuruş biz keskinde yaşayan insanlara hizmet etmek amaçlı değilmidir.rahmetli erdemin hakkını yedirmeyeceğim diye beş yıl önce namus ve şeref sözü veren insanlardan bu paralar nerelere kullanıldı diye sormak suçmudur değerli arkadaşlar.biz dolmuşlardan toplanan paraların arkasında değiliz.dolmuşcu abilerimizle kardeşlerimizle bir husumetimiz yoktur.ama sanıyorum bu insanlarda merak ediyordur bu verdikleri paralar birinin cebinemi yoksa,gerçekten keskine park,bahçe,yol,kaldırım,gençlik merkezi,futbol stadı,koşu parkuru vs.ne amaşla kullanışdığını merak etmiyorlarmı.eğer gerçekten merak etmiyorlarsa insanlık bitmiş demektir.bu adı anılan yıllarda bu 30 tane şerefli ve namuslu şöför arkadaşlardan bu paralar toplanmıştır.yarın mahkemede onuru ve gurur olan,şerefi olan bu kardeşler ve arkadaşlar evet ben bu parayı verdim arkadaş demeyeceklermi.er veya geç gerçekler birgün açığa çıkar.bundan kimsenin endişesi olmasın.sayın başkan bana diyorki ben para toplamadım.ama bu para toplanmıştır.bende dedimki ozaman senın bilgin ve onayın olmadan bu para duraktaki esnaf arkadaşlarımızdan toplandı ise,belediye içerisinde para toplamak için bir organize suç örgütü kurulmuştur dedim.bana verdiği cevabi yazıda diyorki siz belediyede çalışan 73 personeli zan altında koyduğunuzdan dolayı sizi mahkemeye vereceğim dedi.ama ne gariptirki beni nedense bu güne kadar mahkemeye veremedi.ben vermesini bekledim ama cesareti yok sayın başkanın.peki dedim sen bi önce sor bu parayı toplayan insanı çağır,sen bu parayı topladınmı diye sor,neden topladın diye insan bi sormazmı arkadaş.ama adam sormadı.niye sormadın kardeşim madem bilgim yok diyorsunda.bu paranın hesabını ammmmmaaaaa sennnn,ammmmaaaa başkası verecek sayın BELEDİYE BAŞKANIM.eğer sende biraz gurur varsa,eğer sende biraz onur varsa,eğer biraz yüreğin varsa varsa beni mahkemeye ver,bana iftira atıyor beni karalıyor diye beni mahkemeye ver….vermezsen sen namussuzsun,vermessen eğer sen şerefsizsin…bu para meselesini açığa çıkarmak senın en temel görevin…

Köksal FİDAN
Köksal FİDAN
15 Şubat 2014 10:34

Sayın cihat MENCET minibüsçü esnafından gelen paralar yok ortada.29 mart 2009 da göreve gelen sayın başkan,geldiğim yıl ben para mara toplamadım diyor.artı 2010 yılındada ben para toplamadım diyor.benim elimde kendi ıslak imzasını taşıyan belge mevcuttur.2009 ve 2010 yılında ben kesinlikla para toplamadım diyor.bende böyle bir belgede bilgide mevcut değil diyor.BİMER üzerinden bende bu paraların akıbetini sormuştum,bana sayın başkan bu şekilde cevap verdi.isterseniz size verebilirim bu belgeleri.burda ve gazetenizde yayınlarsınız.vatandaşta gerçekleri bilmiş olur.zaten ben c.başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım.azbi zamanım kaldı beklediğim bir yer var.eğer benimle temasa geçerseniz bu belgeleri yayınlamanızı sağlarım.05452354916 Köksal FİDAN

Keskin
Keskin
15 Şubat 2014 10:14

2004 te Bülent Başkan hakkındaki iddalar karşısında seçim otobüsünün üstüne emniyet teşkilatından birini çıkarıp harcadığı paranın her kuruşunun incelenmesi ve kendi hakkında inceletme başlatılması için kendi hazırladıgı suç duyurusunu bu emniyet mensubuna teslim etmişti. Yargılanmak İncelenmek Onurlu insanların korkmayacağı aksine gurur duyacağı birşeydir. Aynı hassasiyeti Bayram beydende bekleriz. Tabii balayından sonra….

İhsan
İhsan
15 Şubat 2014 10:08

Uçak maketini kaç paraya getirmiş ben onu merak ediyorum…

keskinlii
keskinlii
14 Şubat 2014 21:54

utanmaz adam çıkmış halaa kendiniz savunuyor gelen paralar borçu ödememiş yemişler hala çizerge çıkarmış şuraya ödedik buraya ödedik diyor bayram ve hamitin yediklerini inşallah bakan çıkarır hesabını sorar gören gözler görüyor neyiniz vardı neyiniz oldu …

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu