Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Başkan Saygılı, esnaftan destek istedi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Merkez Kebap sahiplerinden Halil Karataş’ın ev sahipliğinde, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan esnaflarla birlikte belediye hizmetleri ve yarın yapılacak olan referandum hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

 

Birlik ve beraberlik mesajı

Yarın yapılacak olan referandum öncesi son çalışmalarını gerçekleştiren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Merkez Kebap sahiplerinden Halil Karataş’ın ev sahipliğinde, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan esnaflarla sabah kahvaltısında buluştu. Başkan Saygılı, esnaflardan evet oyu kullanması için destek istedi.

 

ALINTERİ KURUMADAN MAAŞLARINI ÖDÜYORUZ

Başkan Saygılı, belediye hizmetleri konusunda şu ifadelere yer verdi; “Belediyeyi teslim aldığımızda belediye işçilerine ve memurlarına hizmet aldığımız esnaflara belediyenin borcu vardı. Uzun bir süre bunun üzerinde çalışarak, belediye hizmetlerini almış olduğumuz esnaflarımıza borçlarını zamanında ödeyerek şuanda esnaflara bir borcumuz olmadığı gibi, işçi ve memurlarımızın geriye dönük hiçbir alacağı yoktur. Şuanda çalışan işçilerimizin alın teri kurumadan maaşlarını ödüyoruz.”

 

700 ARAÇLIK OTOPARK YAPILACAK

“Belediyenin hizmet alımlarında ve iş yapımında Türkiye çapında ihalelere herkes giriyor açık ve şeffaf oluyor paralarını zamanında alıyorlar. 700 araçlık otopark çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Şehirdeki otopark problemini biliyoruz burada inşallah bu konuda bir boşluğu doldurmuş olacağız. Valilik binası yıkılıyor, buranın belirli bir bölümü de otopark olarak hizmet verecek.”

 

KATLI KAVŞAH HAZİRAN AYINA TAMAM

“Şehir girişindeki katlı kavşak çalışmaları bizimde özel girişim ve gayretimizle müteahhitin işini kolaylaştırarak hız vermiş bulunmaktayız. Haziran sonu itibariyle köprü şehirlerarası hizmete girmiş olacak. 3 tane kavşak projemiz hazır. Yeni Mahalle, Karşıyaka ve itfaiye kavşağının ihaleleri yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Trafik akışı hızlı bir şekilde devam edecek.

 

50 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE ŞEHİR PARKI

“En büyük projelerimizden şehre kazandırdığımız 50 dönümlük şehir merkezine park. MKEK’nin arazileri üzerinde yapmış olduğumuz bu park, Temmuz ayı itibariyle halkımızın hizmetine sunulmuş olacak. Kırıkkale evlerini yaptık, ihalesi yapıldı. Çok büyük ilgi oldu yakında burada hizmet vermeye başlayacak. 50 dönümlük park içerisinde bir kermes alanı yaptık. Bundan böyle şehir merkezinde hiçbir şekilde kermes yapılmayacak.

 

ÇORUH ÖZÜ DERESİNİN ÜZERİ KAPANACAK

Bahçelievler bölgesine yürüyüş yolu yaptık 2 kilometre. Halkımız bundan çok memnun. Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çoruh Özü Deresi kapanıyor. Kırıkkale trafiğine kayıtlı 64 bin araç var. Kırıkkale esnafının bu konudaki sıkıntılarını biliyorum bende esnaflıktan gelen birisiyim. Parkomatlar üzerinde çok duruyorum. Eğer siz esnaf olarak bu parkomatlara sahip çıkarsanız, işleriniz daha iyi olacak.

 

ESNAFLARDAN SAYGILI’YA TEŞEKKÜR

“Parkomatlar olmazsa, sabahtan akşama kadar belirli araçlar burayı otopark olarak kullanmış olacaklar. Parkomatlar çalışanların maaşlarını karşılamıyor, ben esnaflarımızı düşünerekten bu konuda belediye olarak takviye yapıyorum” dedi. Esnaflarda bu bilgilendirmelerden dolayı başkan Saygılı’ya teşekkür ettiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x