Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bayanlarla aynı şampuanı kullanmayın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

DC Erkek Kişisel Bakım Merkezinin deneyimli kuaförü ve saç bakım uzmanı Bülent Tektaş, erkeklerin kadınlarla aynı şampuanları kullanmamalarını ve kullandıkları şampuandaki sülfat oranına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

 

SADE SÜLFATSIZ, ŞAMPUANLAR

17 senedir erkek saç bakımı alanında çalışan deneyimli kuaför Bülent Tektaş, erkeklerin saçları konusunda neler yapmaları konusunda önerilerde bulundu. Özellikle şampuan kullanımı sırasında yapılan hataların üzerinde duran Tektaş, “Erkekler genelde şampuan kullanımında yanlış yapıyorlar, bayanlarla ortak şampuanı kullanıyorlar. Bayanların saçları genelde işlem görmüş saçlar, yani röfle yapılmış, boyama yapılmış, saçın dışında başka bir madde var, renklendirici ya da saçı açan bir madde var. Saç mecburen krem kullanılarak açılmak zorunda kalıyor ama saç kısa olduğu için erkeklerde kreme gerek yok. Sade sülfatsız, şampuanları tavsiye ediyoruz, tuzsuz, tuz oranı az olan şampuanlar erkek saçı için idealdir. Aylık kuaförüne gittiğinde, kuaföründe saçın yapısında kırık varsa kırık düzenleyici argan maskeleri ya da keratin maskeleri var, kereatin botoksu var, uzun saçlı beyler bunu yaptırabilirler. Köklerde problem varsa kök için besleyici tonikler var, onları tavsiye edebiliriz.” dedi.

 

“BİR KADIN KADAR ÖZEN GÖSTERİN”

Erkeklerin saçlarına ancak bir kadın kadar özen gösterirse uzun süre kullanabileceğini dile getiren Bülent Tektaş, “Bizi bayanlarla ayıran şey, bayanların saç köklerinin daha derinde olması. O sebeple daha uzun seneler kullanabiliyorlar onlar saçlarını, saçları çok çabuk yıpranmıyor ama bizim öyle değil, saç köklerimiz ne yazık ki derinin biraz daha üstünde onun için saçlarımız çok çabuk dış etkenlerden etkileniyor. Bu zararı minimuma indirmek gerekiyor, çok fazla şekillendirici varsa jöle varsa bunu kullanmayı maksimumdan minimuma indirmek lazım ve o şekilde akşam yatmamak lazım mutlaka yıkanması lazım. Benim tavsiyem her gün yıkamaktansa iki güne bir yıkamak daha iyi, vücudumuzun nasıl bir kalkanı varsa saç derisinin de bir kalkanı var. Kendi yaşam döngüsü var, o da üretsin derimiz beslensin. Saç kesiminde ise yüz şekline göre yeni trendler var, o konuda bizler yardımcı olabiliriz, yüzü yuvarlak mı, düz mü, alnı açık mı, dar mı ona göre önerilerimiz oluyor.” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x